Σοκ και αποτροπιασμό εκφράζουν ξένοι ηγέτες για την επίθεση στο Λονδίνο

Την αντίδραση των ξένων ηγετών προκάλεσε η επίθεση της Τετάρτης έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter: «Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα της επίθεσης στο Ουεστμίνστερ. Η Ευρώπη στέκεται ενωμένη με τη Βρετανία κατά της τρομοκρατίας και είναι έτοιμη να βοηθήσει».

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σοκαρισμένη από τις επιθέσεις σε αστυνομικούς και πολίτες στο Λονδίνο. «Οι σκέψεις μου είναι με τους τραυματίες και εκφράζω την αλληλεγγύη μου στη Βρετανία».

Συγκεκριμένα η Μέρκελ ανέφερε: «Στεκόμαστε στο πλευρό της Βρετανίας στη μάχη κάθε είδους τρομοκρατίας».

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είπε ότι «η τρομοκρατία αφορά τους πάντες και η Γαλλία γνωρίζει πόσο υποφέρει σήμερα ο βρετανικός λαός», σε μία αναφορά στις τρομοκρατικές επιθέσεις της Γαλλίας.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μίλησε τηλεφωνικά με τη Μέρκελ. Τη «φρίκη» του εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον.

Τον αποτροπιασμό του για την «ειδεχθή και άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια» που σημειώθηκε σήμερα στο Λονδίνο, εκφράζει με ανακοίνωση Τύπου το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. «Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία και στέκεται στο πλευρό της κυβέρνησης και του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου» προσθέτει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.