Στη δημοσιότητα οι σημειώσεις Κόμεϊ από τις συναντήσεις του με Τραμπ

Σημειώσεις του τέως διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ από τις συναντήσεις του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είδαν το φως της δημοσιότητας.

Οι σημειώσεις καλύπτουν τις ανησυχίες του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους για προσωπική του υπόθεση, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται με γυναίκες ελευθερίων ηθών στη Ρωσία, σε παλαιότερη επίσκεψή του ως ιδιώτης, καθώς και την σχέση του με τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειάς του, τους πρώτους μήνες της προεδρίας του, Μάικλ Φλιν.

Τα όσα αναφέρει ο κ. Κόμεϊ, τα οποία και παραδόθηκαν την Πέμπτη στο Κογκρέσο, συνάδουν με όσα ανέφερε ο τέως διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) σε πρόσφατο βιβλίο του.

Στις σημειώσεις, αναφέρεται ότι ο κ. Τραμπ ζήτησε από τον τότε επικεφαλής του FBI να σταματήσει την έρευνα για σχέσεις του Μ. Φλιν με τη Ρωσία.

«Ελπίζω να μπορέσεις να το αφήσεις», φέρεται να είπε ο κ. Τραμπ, κάτι πάντως το οποίο ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ αρνείται.

Σε συνάντηση των δύο ανδρών στον Πύργο Τραμπ, στη Νέα Υόρκη, πριν την ορκωμοσία του Ντ. Τραμπ, ο τότε εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, χωρίς την παρουσία κανενός τρίτου, μίλησε με τον κ. Κόμεϊ για το ζήτημα της προσωπικής του υπόθεσης με Ρωσίδες γυναίκες. Μέρος των στοιχείων αυτής της υπόθεσης, δηλώνει ο κ. Κόμεϊ, «επιβεβαιώθηκε από υπηρεσίες ξένου κράτους».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που ανησυχούσαν τον Ντ. Τραμπ, η Ρωσία φέρεται να κατέχει υλικό που μπορεί να προκαλέσει «ζημία» στον πρόεδρο των ΗΠΑ σχετικά με επιχειρηματικά του συμφέροντα, καθώς και βίντεο στο οποίο εκείνος απεικονίζεται με ιερόδουλες στο ξενοδοχείο Ritz-Carlton της Μόσχας το 2013.

Ο Τζ. Κόμεϊ αναφέρει ότι δεν έμεινε καμία νύχτα στο Ritz-Carlton, ωστόσο ανησυχούσε μήπως οι συγκεκριμένες φήμες «δημιουργούσαν αμφιβολίες στη σύζυγό του», Μελάνια Τραμπ.

Τραμπ: «Οι σημειώσεις δείχνουν ότι δεν υπήρξε συνεργασία με Ρωσία»

Σχολιάζοντας την αποκάλυψη των σημειώσεων Κόμεϊ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ σχολίασε μέσω Twitter: «Οι σημειώσεις του Τζέιμς Κόμεϊ που μόλις δημοσιοποιήθηκαν δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν υπήρξε καμία ΥΠΟΓΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ (σ.σ. με τη Ρωσία) και ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ (σ.σ. της Δικαιοσύνης). Επίσης, διέρρευσε διαβαθμισμένες πληροφορίες. ΟΥΟΟΥ! Θα συνεχιστεί το κυνήγι μαγισσών;».

Ο Ρεπουμπλικανός επικεφαλής του αμερικανικού κράτους έχει χρησιμοποιήσει βαρύτατες εκφράσεις κατά του Τζέιμς Κόμεϊ στο παρελθόν, αποκαλώντας τον και πάλι μέσω Twitter «γλιτσερό» και «αποκρουστικό», καθώς και «χειρότερο διευθυντή του FBI όλων των εποχών». Έχει καλέσει επίσης σε φυλάκισή του για «ψευδή κατάθεση στο Κογκρέσο» και «διαρροή απόρρητων πληροφοριών».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.