Στην Αγία Σοφία η φιέστα Ερντογάν μετά την επανεκλογή του ανήμερα της επετείου της Άλωσης

Με τη μαύρη επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης αναμένεται να συνδυαστεί η νίκη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Τουρκίας, καθώς σήμερα (29.5.2023) η πρωινή προσευχή στην Αγία Σοφία αναμένεται να συνδυαστεί με μια μεγάλη φιέστα.

Το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνηθίζει στις φαντασμαγορικές φιέστες και αν σκεφτεί κανείς ότι οι οπαδοί του Τούρκου προέδρου πανηγύριζαν το αποτέλεσμα των εκλογών μέσα στην Αγία Σοφία από χθες, τότε η σημερινή πρωινή προσευχή αναμένεται να είναι εξίσου… πανηγυρική…

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, οι πιστοί έχουν αρχίσει να συρρέουν από πολύ νωρίς το πρωί στην Αγία Σοφία για την πρωινή προσευχή αλλά και να πανηγυρίσουν την επανεκλογή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Άλλωστε, ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος χρησιμοποίησε το αφήγημα του νέου… Πορθητή, για να καλέσει τους οπαδούς του να ψηφίσουν.

Εικόνες από την Αγία Σοφία το πρωί της 29ης Μαΐου:

«Η 29η Μαΐου είναι μια από τις σημαντικότερες νίκες της ιστορίας μας με την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης», δήλωνε ο Ερντογάν την περασμένη Παρασκευή, 2 ημέρες πριν ανοίξουν ξανά οι κάλπες στην Τουρκία. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι οπαδοί του πανηγύριζαν μέσα στην Αγία Σοφία και φώναζαν «ο Θεός είναι μεγάλος».

Υπενθυμίζεται ότι επί των ημερών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η Αγία Σοφία μετατράπηκε σε τζαμί, προκαλώντας διεθνείς αντιδράσεις. Πριν από 570 χρόνια, ο Μωάμεθ και οι δυνάμεις του άλωσαν την Πόλη και σήμερα, παρά το γεγονός ότι έχασε την Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος θα πανηγυρίσει μέσα στην Αγία Σοφία ως θριαμβευτής.

Σημειώνεται ότι η εκλογική περιφέρεια της Κωνσταντινούπολης «έβγαλε» Κιλιτσντάρογλου με 52% έναντι 48% του Ερντογάν, ωστόσο το 52,16% της περιφέρειας δίνει τη νίκη στον Τούρκο πρόεδρο και ανανεώνει τη θητεία του για άλλα 5 χρόνια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.