Στην εντατική παραμένει ο Τζόνσον – Δέχτηκε τέσσερα λίτρα οξυγόνο

Εντείνεται η αγωνία στη Μεγάλη Βρετανία αλλά και διεθνώς για τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος το βράδυ της Δευτέρα μεταφέρθηκε στην Εντατική, μετά από την επιβάρυνση της υγείας του λόγω του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον υπουργό προεδρίας της κυβέρνησης, Μάικλ Γκόουβ, ο 55χρονος πρωθυπουργός δεν είναι συνδεδεμένος με αναπνευστήρα, παρότι χθες χρειάστηκε παροχή οξυγόνου.

«Δεν είναι στον αναπνευστήρα, όχι», δήλωσε ο Γκόουβ στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC. «Ο πρωθυπουργός έλαβε λίγο οξυγόνο και βρίσκεται, ασφαλώς, υπό στενή παρακολούθηση.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας μεταφέρθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Εντατική χλωμός και σε ένταση, σημειώνοντας πως δυσκολευόταν να αναπνεύσει ενώ μιλούσε, με τους γιατρούς να του δίνουν τέσσερα λίτρα οξυγόνου.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός εισήχθη στο St Thomas Hospital στο κεντρικό Λονδίνο, στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων που ελήφθησαν σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, έπειτα από επιδείνωση της κατάστασής του.Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΒBC, ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ, να τον αντικαταστήσει για όσο διάστημα δεν θα μπορεί να εκτελεί τα καθήκοντά του.

Εκπρόσωπος Τύπου της Ντάουνινγκ Στριτ, σημείωσε πως η απόφαση να εισαχθεί στη ΜΕΘ ήταν της ιατρικής του ομάδας και συμπλήρωσε πως «είναι σε πολύ καλά χέρια».

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του σημειώνεται: «Από το απόγευμα της Κυριακής, ο πρωθυπουργός λαμβάνει τη φροντίδα των γιατρών του νοσοκομείου Σεντ Τόμας, στο Λονδίνο, αφότου εισήχθη (σ.σ. στο νοσοκομείο) με επίμονα συμπτώματα κορωνοϊού. Το απόγευμα, η κατάστασή του επιδεινώθηκε και μετά από εισήγηση της ιατρικής του ομάδας, μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου».

Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση συμπληρώνεται πως «λαμβάνει την καλύτερη δυνατή φροντίδα και ευχαριστεί όλο το ιατρικό προσωπικό για την σκληρή δουλειά και την αφοσίωση».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.