Στην Τράπεζα της Αγγλίας ετοιμάζονται να ψηφίσουν απεργία

H Tράπεζα της Αγγλίας είναι 323 ετών και απασχολεί 3.600 ανθρώπους. Η αύξηση που ανακοινώθηκε για το έτος είναι 1%, ποσοστό κάτω από τον πληθωρισμό, όπως καταγγέλλει η συνδικαλιστική ένωση.

Και τώρα ετοιμάζεται απεργία. Για την ακρίβεια, θα στηθεί κάλπη προκειμένου να ληφθεί η απόφαση.

Το συνδικάτο Unite εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στην ασφάλεια, την τροφοδοσία, το νομικό τμήμα και τη διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού. Αυτό είναι που τώρα έλαβε την απόφαση να γίνει ψηφοφορία.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι απεργιακές κινητοποιήσεις δεν είναι συνηθισμένες στην Τράπεζα της Αγγλίας. Το 1994 οι εργαζόμενοι στην τεχνική υποστήριξη αποφάσισαν να ψηφίσουν για απεργία, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι ιδιαίτερα τιμητικό για την Τράπεζα της Αγγλίας να βλέπει το προσωπικό της σε απεργία για μισθολογικά ζητήματα.

Και μπορεί το Ίδρυμα να είναι ανεξάρτητο και να μην επηρεάζεται από το το «ταβάνι» του 1% που έχει επιβάλει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους στο Δημόσιο (σε επίπεδο αυξήσεων), όμως αυτό το 1% λαμβάνεται υπόψη.

Για την ιστορία, ο διοικητής της Τράπεζας, Μαρκ Κάνι, λαμβάνει 480.000 λίρες το έτος, αλλά και επιπλέον 250.000 λίρες για στέγη κλπ. Από το 2013, δεν έχει πάρει αύξηση…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.