Στις 13:30 η απάντηση της Μαδρίτης στην επιστολή Πουτζντεμόν

Στις 13:30 (ώρα Ελλάδος) θα απαντήσει η Μαδρίτη, δια στόματος της αντιπροέδρου της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία, στον ηγέτη της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν, ο οποίος απέστειλε επιστολή στην πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, καθώς σήμερα έληγε η διορία που του ετέθη για να αποσαφηνίσει αν κήρυξη ή όχι την ανεξαρτησία της περιφέρειας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ισπανίας Ραφαέλ Καταλά δήλωσε, σύμφωνα με το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Efe, ότι η απάντηση Πουτζντεμόν στερείται εγκυρότητας.

Ο Καταλανός ηγέτης δεν αποσαφήνισε αν κήρυξε ή όχι ανεξαρτησία, αντίθετα ζήτησε να συναντηθεί το συντομότερο δυνατόν με τον Ραχόι και να υπάρξει περίοδος διαλόγου δύο μηνών.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι ο Πουτζντεμόν καλείται να απαντήσει με ένα απλό «ναι» ή ένα «όχι» στο ερώτημα αν κήρυξε την ανεξαρτησία της Καταλονίας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον του καταλανικού κοινοβουλίου την περασμένη εβδομάδα, ώστε να διαπιστωθεί ένα υπάρχει έδαφος για την εφαρμογή του άρθρου 155 του ισπανικού συντάγματος που προβλέπει την αναστολή της αυτονομίας μίας ισπανικής περιοχής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.