Στο Λας Βέγκας σήμερα ο Τραμπ

Στο Λας Βέγκας πρόκειται να βρεθεί σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να συμπαρασταθεί στους πολίτες για την απώλεια 59 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 500 κατά την ένοπλη επίθεση σε συναυλία κάντρι.
Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ο Στίβεν Πάντοκ, ένας 64χρονος συνταξιούχος χωρίς ποινικό μητρώο, ο οποίος έπεσε τελικά νεκρός από αστυνομικά πυρά. Υπενθυμίζεται ότι πυροβόλησε προς το πλήθος από το παράθυρο δωματίου που βρισκόταν στον 32ο όροφο του ξενοδοχείου Mandalay Bay.
Η επίθεση στο Λας Βέγκας έχει φέρει και πάλι στο προσκήνιο το ζήτημα της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ. Οι Ρεπουμπλικάνοι, που ελέγχουν το Κογκρέσο, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να απαντήσουν στην έκκληση των Δημοκρατικών για επιβολή αυστηρότερων κανόνων για την οπλοκατοχή, αν και μοιάζει να καθυστερεί η νομοθεσία που θα καθιστούσε πιο εύκολη την αγορά σιγαστήρων.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο Τραμπ εμφανίστηκε υπέρ της αμφιλεγόμενης Δεύτερης Τροπολογίας του αμερικανικού Συντάγματος, ενώ υποστηρίχθηκε και από την οργάνωση NRA που τάσσεται υπέρ της οπλοκατοχής.
Όταν ρωτήθηκε χθες αν έχει έρθει η ώρα να συζητηθεί το θέμα της επιβολής αυστηρότερων μέτρων για την οπλοκατοχή, απάντησε: «Ίσως θα γίνει αυτό. Όμως όχι τώρα».
Στο Λας Βέγκας ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί με συγγενείς και φίλους των θυμάτων, ενώ θα επισκεφθεί και τραυματίες, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.