Στο Ντάλας ο Ομπάμα για να ζητήσει επούλωση των πληγών

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα θα βρεθεί στο Ντάλας, σε μία προσπάθεια να ηρεμήσει τις εντάσεις μεταξύ αστυνομικών και Αφροαμερικανών. Εκεί θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με συγγενείς θυμάτων.

Στο Ντάλας θα βρεθεί και ο πρώην πρόεδρος, Τζορτζ Μπους.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βαρσοβία, μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Μπαράκ Ομπάμα διεμήνυσε ότι ο αφροαμερικανός βετεράνος του αμερικανικού στρατού που φέρεται ως δράστης του μακελειού δεν αντιπροσωπεύει την κοινότητα των Αφροαμερικανών.

Επιπλέον, τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολο να αποσαφηνιστούν τα ακριβή κίνητρα του δράστη, ενώ έσπευσε να τονίσει ότι «ακόμα κι αν η εβδομάδα ήταν πολύ επώδυνη, πιστεύω ότι η Αμερική δεν είναι τόσο διχασμένη όσο ορισμένοι υποδηλώνουν».

Ο Ομπάμα επέστρεψε στην Ουάσιγκτον την Κυριακή το βράδυ, συντομεύοντας κατά μία μέρα το ταξίδι του στην Ευρώπη.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα τόσο κατά της αστυνομικής βίας, όσο και εναντίον της βίας με θύματα αστυνομικούς.

Η επίθεση κατά αστυνομικών στο Ντάλας από 25χρονο Αφροαμερικανό -σύγχυση επικρατεί για το εάν έδρασε μόνος του ή όχι- ήταν η πιο αιματηρή ημέρα για την αστυνομία των ΗΠΑ από την 11η Σεπτεμβρίου.

Ο Ομπάμα θα προσπαθήσει «να ενώσει τους ανθρώπους για να στηρίξουν τους αστυνομικούς και τις κοινότητές μας, ώστε να βρεθεί κοινό έδαφος μέσα από τη συζήτηση πολιτικών για να αντιμετωπιστούν οι επίμονες φυλετικές ανισότητες στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ομπάμα, Τζος Έρνεστ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.