Στο στόχαστρο της Γερμανίας 57 ξένες τράπεζες

Στο στόχαστρο των φορολογικών αρχών του γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας βρίσκονται 57 τράπεζες σε Ελβετία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο και Αυστρία, οι οποίες ερευνώνται για συνέργεια σε φοροδιαφυγή.

Οι διωκτικές αρχές του κρατιδίου έχουν διενεργήσει έρευνες για σειρά φορολογικών υποθέσεων, με τις τράπεζες να έχουν αποδεχτεί – μέχρι στιγμής – πρόστιμα, συνολικού ύψους 120 εκατ. ευρώ.

Προς το παρόν, το υψηλότερο πρόστιμο (37 εκατ. ευρώ) έχει καταβληθεί από την Basler Kantonalbank, ενώ ταυτοχρόνως, οι αρχές διαπραγματεύονται με μια άλλη τράπεζα πρόστιμο, ύψους 60 εκατ. ευρώ.

6 δισ. ευρώ από πρόστιμα

Σύμφωνα με την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, οι τράπεζες εις βάρος των οποίων διενεργούνται προανακρίσεις, βρέθηκαν στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, επειδή εμφανίζονταν διαρκώς σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής Γερμανών φορολογούμενων.

Το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας είχε αρχίσει από το 2010, να αγοράζει CD με ονόματα Γερμανών πολιτών που έχουν λογαριασμούς σε ελβετικές και άλλες τράπεζες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών του κρατιδίου, από εθελοντικές αποκαλύψεις φοροφυγάδων και πρόστιμα ιδιωτών και τραπεζών, οι εφορίες έχουν εισπράξει τα τελευταία έξι χρόνια, 2,3 δισ. ευρώ. Το αντίστοιχο ποσό σ’ όλη τη Γερμανία ανέρχεται στα 6 δισ. ευρώ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.