Στοκχόλμη: Η αστυνομία ανακρίνει δύο άτομα σε σχέση με την επίθεση

Δύο άτομα ανακρίνει η αστυνομία της Σουηδίας σε σχέση με την φονική επίθεση στην Στοκχόλμη που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους, ενώ άγνωστος είναι μέχρι στιγμής ο αριθμός των τραυματιών.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι προχωρήσαμε στην προσαγωγή δύο ανθρώπων προκειμένου να υποβληθούν σε ανάκριση, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ύποπτοι» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Λαρς Μπίστρομ.

«Θέλουμε να μιλήσουμε σε όλους όσοι γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικά με αυτό και πολλές φορές είναι καλύτερο να δίνουν κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα παρά στον τόπο όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό».

Άγνωστος οδήγησε κλεμμένο – νωρίτερα εντός της ημέρας – φορτηγό ζυθοποιίας επάνω σε πεζούς, σε κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο της Στοκχόλμης, την οδό Βασιλίσσης, πέφτωντας στη συνέχεια με το όχημα επάνω στην πρόσοψη του εμπορικού καταστήματος Ahlens.

Το φορτηγό εκλάπη από άγνωστο, την ώρα που ο οδηγός του ξεφόρτωνε εμπόρευμα σε εστιατόριο, δήλωσε εκπρόσωπος της ζυθοποιίας.

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν, σε δηλώσεις του, σημείωσε ότι «η χώρα δέχθηκε επίθεση» και συμπλήρωσε ότι όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι επρόκειτο για τρομοκρατικό χτύπημα.

Ο βασικός ύποπτος φέρεται να ξέφυγε τρέχοντας προς σταθμό του μετρό.

«Μαύρη κουκούλα»

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες ενός άνδρα ο οποίος αναζητείται.

«Θέλουμε να έρθουμε σε επαφή με αυτό το πρόσωπο», ανέφερε αξιωματικός, δείχνοντας τη φωτογραφία ενός άνδρα, σχετικά νεαρής ηλικίας, ο οποίος φορά μια μαύρη κουκούλα.

Οι εικόνες αυτές τραβήχθηκαν από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν σε κοντινό σημείο.

Η αστυνομία τόνισε επίσης ότι δεν είχε καμία ένδειξη ότι επίκειτο επίθεση στη Σουηδία.

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης έχει εκκενωθεί, ενώ η λειτουργία του μετρό έχει σταματήσει.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στη Γέφυρα Ερεσούντ, που συνδέει τη Σουηδία με τη Δανία, περιορίστηκε εν μέρει κατόπιν αιτήματος της σουηδικής αστυνομίας, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία που διαχειρίζεται τη γέφυρα.

Νωρίτερα, η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία SJ ανέφερε ότι ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια των τρένων από και προς τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της σουηδικής πρωτεύουσας για το υπόλοιπο της ημέρας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.