Την αισιοδοξία του ότι στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ θα αποφασιστεί να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.
Παράλληλα, ο Στόλτενμπεργκ χαιρέτισε τη σημερινή ανακοίνωση για τη διεξαγωγή της πρώτης συνόδου κορυφής του Τραμπ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Ελσίνκι της Φινλανδίας στις 16 Ιουλίου.
Σχολιάζοντας τη στάση του Αμερικανού προέδρου απέναντι στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, ο γενικός γραμματέας είπε ότι θεωρεί πως είναι «δεσμευμένος» στο ΝΑΤΟ και ότι έχει αποδείξει αυτή τη δέσμευσή του με πράξεις και όχι με λόγια.
Τέλος, ο Στόλτενμπεργκ εξέφρασε την ελπίδα ότι στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες στις 11 και 12 Ιουλίου, θα γίνουν σημαντικά βήματα για την ενίσχυση των διατλαντικών δεσμών.


































