Συγκλονίζει το τελευταίο μήνυμα Ρώσου στρατιώτη στη μητέρα του – «Φοβάμαι»

Μια συγκινητική στιγμή εκτυλίχθηκε κατά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το βράδυ της Δευτέρας όταν ο πρεσβευτής της Ουκρανίας ανέβηκε στο βήμα και διάβασε τα τελευταία μηνύματα που, όπως υποστήριξε, έστειλε Ρώσος στρατιώτης στη μητέρα του λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Κρατώντας στα χέρια του εικόνες από τα τελευταία μηνύματα του Ρώσου στρατιώτη ο Ουκρανός πρεσβευτής περιέγραψε μέσα από αυτά τη φρίκη του πολέμου που εκτυλίσσεται στη χώρα του.

«Μαμά δεν είμαι πια στην Κριμαία. Δεν λαμβάνω μέρος σε ασκήσεις» έγραψε αρχικά ο Ρώσος στρατιώτης. «Πού είσαι λοιπον; Ο πατέρας σου ρωτάει αν μπορώ να σου στείλω ένα δέμα» απάντησε η μητέρα του με τον γιο της να της γράφει «τι δέμα μπορείς να μου στείλεις τώρα;», φράση που προκάλεσε ανησυχία στους γονείς του. «Τι μας λες; Τι συνέβη;» συνεχίζει την ανταλλαγή μηνυμάτων η μητέρα του Ρώσου στρατιώτη με εκείνον να απαντά «μαμά είμαι στην Ουκρανία. Εδώ γίνεται πραγματικός πόλεμος. Φοβάμαι. Μας είπαν ότι θα μας καλοδέχονταν αλλά τώρα πέφτουν στις ρόδες των αρμάτων μας. Μαμά είναι πολύ δύσκολο αυτό».

Κλείνοντας, δε, την παρέμβαση του ο Ουκρανός πρεσβευτής είπε στους υπόλοιπους διπλωμάτες ότι αυτά τα μηνύματα που μόλις τους είχε διαβάσει, ο Ρώσος στρατιώτης τα είχε στείλει «λίγα λεπτά» πριν να πεθάνει στις μάχες στην Ουκρανία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.