Συναγερμός στη Γερμανία για τον άνδρα που έσπρωξε το αγόρι στις γραμμές του τρένου

Σάλο έχει προκαλέσει στη Γερμανία η υπόθεση του αγοριού, το οποίο βρήκε χθες τραγικό θάνατο, όταν 40χρονος άνδρας από την Ερυθραία το έσπρωξε μαζί με τη μητέρα του, στις γραμμές του τρένου, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Φρανκφούρτης. Ενδεικτικό της σοβαρότητας του θέματος ήταν η αιφνίδια επιστροφή του υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ από τις διακοπές του, προκειμένου να να συντονίσει τις έρευνες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο άνδρας έσπρωξε επίτηδες το αγόρι και τη μητέρα του στις γραμμές του τρένου και στη συνέχεια έτρεξε να διαφύγει, αλλά τον σταμάτησαν επιβάτες στον σταθμό.

Η μητέρα σώθηκε, αλλά ο 8χρονος «χτυπήθηκε δυστυχώς από την αμαξοστοιχία ICE και υπέστη θανάσιμα τραύματα», σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Γερμανικά μέσα ενέφεραν ότι ο άνδρας επιχείρησε να σπρώξει και τρίτο άτομο στις γραμμές, αλλά δεν τα κατάφερε.

Η υπόθεση παίρνει μεγάλες διαστάσεις καθώς είναι το δεύτερο περιστατικό σε διάστημα περίπου μίας εβδομάδας. Πριν από 10 μέρες συγκεκριμένα, 34χρονη γυναίκα στην πόλη Φέρντε, κοντά στο Ντούιζμπουργκ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, έχασε τη ζωή της με τον ίδιο τρόπο, όταν την έσπρωξε στις γραμμές του τρένου ένας 28χρονος Κοσοβάρος.

Εντός της ημέρας, ο Γερμανός υπουργός θα έχει συναντήσεις στο Βερολίνο με εκπροσώπους των αρχών ασφαλείας και στη συνέχεια θα δώσει συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα των συνομιλιών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.