Συναυλία εν μέσω κορωνοϊού: Κοινό και συγκροτημα μέσα σε πλαστικές φούσκες

Τα μέλη των Flaming Lips, του πολύ γνωστού ροκ συγκροτήματος από την Οκλαχόμα των ΗΠΑ, αποφάσισαν ότι δεν θέλουν να σταματήσουν να παίζουν ζωντανά για το κοινό τους. Έπρεπε, όμως να βρουν τον τρόπο. Και το έκαναν.

Οι Flaming Lips, απτόητοι από τον κορωνοϊό, ξεκίνησαν μια σειρά από ζωντανές εμφανίσεις τους στις οποίες συγκρότημα και κοινό βρίσκονται μέσα σε μια πλαστική φούσκα, προστατευμένοι από τη διάδοση του ιού.

Οι The Flaming Lips εμφανίστηκαν την περασμένη Δευτέρα στην γενέτειρά τους την Οκλαχόμα των ΗΠΑ.

YouTube player

Όπως αναφέρει το CNNi, η ιδέα ξεκίνησε όταν ο Γουέιν Κόιν, τραγουδιστής και κιθαρίστας του συγκροτήματος σκίτσαρε τους Flaming Lips να παίζουν μέσα σε μια πελώρια φούσκα, τον περασμένο Μάρτιο. Η ιδέα γεννήθηκε στο χαρτί, ωστόσο, τα μέλη του συγκροτήματος συνειδητοποίησαν ότι ίσως τελικά να ήταν ο μόνος τρόπος να συνεχίσουν να παίζουν μουσική.

«Δεν νομίζω ότι κανείς θα πίστευε στα μέσα Μαρτίου πως αυτό θα συνεχίσει 8 μήνες αργότερα. Νομίζω όλοι πιστεύαμε πως αυτή η κατάσταση θα είναι για έναν, το πολύ δύο μήνες» λέει ο Κόιν.

Η χρήση των πλαστικών αυτών αξεσουάρ υπήρξε στοιχείο του σόου των Flaming Lips πάνω στη σκηνή εδώ και αρκετό καιρό. O τραγουδιστής τους συνήθιζε να βγαίνει στη σκηνή σε μια τέτοια φούσκα και να «πετάει» μέσα σε αυτήν πάνω από θεατές, εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια.Πρόσφατα κυκλοφόρησαν και ένα βίντεο κλιπ στο οποίο παίζουν μουσική μέσα από μια τέτοια φούσκα. Έτσι, αποφάσισαν να παραγγείλουν 100 τέτοιες φούσκες από την Κίνα και να ετοιμάσουν αυτό το ξεχωριστό μουσικό σόου.

YouTube player
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.