Σύνοδος Κορυφής: Η Μέι θα παρουσιάσει πρόταση για τους πολίτες της Ε.Ε. στη Βρετανία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

H πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι, προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ότι θα ενημερώσει τους ηγέτες των 27 υπόλοιπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον τρόπο με τον οποίο η χώρας της σκοπεύει να προστατέψει τα δικαιώματα των πολιτών της Ε.Ε., κατά τη διαδικασία του Brexit.

Η κ. Μέι εξέφρασε την ικανοποίησή της για την «πολύ εποικοδομητική» εκκίνηση των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. για το Brexit, που, όπως είπε, θα καθορίσει και τον τρόπο με τον οποίο θα χτιστεί η μελλοντική σχέση της Μ. Βρετανίας με τους «φίλους» και «συμμάχους» της στην Ε.Ε.

Η βασική προτεραιότητα των διαπραγματεύσεων για το Brexit είναι να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των Βρετανών πολιτών που μένουν σε χώρες της Ε.Ε. και των Ευρωπαίων πολιτών που μένουν στη Μ. Βρετανία, σημείωσε και πρόσθεσε ότι θα παρουσιάσει στους 27 ηγέτες της Ε.Ε. την πρόταση της χώρας της για το πώς μπορούν να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των πολιτών.

Εξάλλου, σχετικά με την τρομοκρατία, που είναι μεταξύ των θεμάτων στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου, η κ. Μέι ανέφερε ότι η Μ. Βρετανία και η Ε.Ε. πρέπει να συνεργαστούν για να σταματήσει ο εξτρεμισμός και να καταπολεμηθεί το φαινόμενο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.