Συρία: Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην Ιντλίμπ καταγγέλλει το Συριακό Παρατηρητήριο

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον ανταρτών στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας επαναλήφθηκαν σήμερα έπειτα από αρκετές εβδομάδες, υποστηρίζει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ έχει ορκιστεί να ανακαταλάβει κάθε εκατοστό της Συρίας και έχει πραγματοποιήσει μεγάλα κέρδη σε βάρος των ανταρτών από το 2015 που η Ρωσία άρχισε να συμμετέχει στην πολεμική προσπάθειά του.

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποιούσε μέσω Twitter τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ και τους συμμάχους του, τη Ρωσία και το Ιράν, ενάντια στο ενδεχόμενο μίας επίθεσης στην επαρχία Ιντλίμπ, τονίζοντας πως «εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι» διατρέχουν κίνδυνο «να σκοτωθούν».

«Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ της Συρίας δεν πρέπει απερίσκεπτα να επιτεθεί στην επαρχία Ιντλίμπ. Οι Ρώσοι και οι Ιρανοί θα έκαναν ένα σοβαρό λάθος από ανθρωπιστική άποψη αν έπαιρναν μέρος σε αυτή τη δυνητική ανθρώπινη τραγωδία. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα μπορούσαν να σκοτωθούν. Μην επιτρέψετε να γίνει αυτό», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.

Την περασμένη εβδομάδα, πηγή προκείμενη στη Δαμασκό δήλωσε πως η κυβέρνηση ετοιμάζει μια επίθεση σε φάσεις για να ανακτήσει την επαρχία Ιντλίμπ, όμως η Τουρκία, ο στρατός της οποίας έχει δημιουργήσει μια σειρά παρατηρητηρίων κατά μήκος των παρυφών της περιοχής των ανταρτών, έχει προειδοποιήσει εναντίον μιας τέτοιας επίθεσης.

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές μέσα στην Ιντλίμπ και γύρω από αυτή είχαν σταματήσει στις 15 Αυγούστου, όμως φιλοκυβερνητικές συριακές δυνάμεις συνέχισαν τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και τα πυρά πυροβολικού εναντίον των ανταρτών που βρίσκονται εκεί, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Οι ηγέτες της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν πρόκειται να συναντηθούν στις 7 Σεπτεμβρίου στο Ιράν και αναμένεται να συζητήσουν την κατάσταση στη βορειοδυτική Συρία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.