Συρία: Τουλάχιστον 26 νεκροί από επίθεση τζιχαντιστών

Τουλάχιστον 26 άνδρες των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων έχασαν τη ζωή τους, μετά από αιφνιδιαστική επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον τους, στην έρημο της Συρίας, μια ομάδα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, όπως έγινε γνωστό από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιώματων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο η επίθεση αυτή έγινε τα ξημερώματα στην περιοχή Μπαντίγια και μεταξύ των θυμάτων είναι και Ιρανοί μαχητές.

Η Μπαντίγια είναι μια μεγάλη έρημος που εκτείνεται από την κεντρική Συρία μέχρι τα σύνορα της χώρας με το Ιράκ και στην περιοχή αυτή υπάρχουν ακόμη μικροί θύλακες που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, στο στόχαστρο των τζιχαντιστών μπήκε μια μικρή βάση στα ανατολικά της αρχαίας Παλμύρας η οποία είχε καταληφθεί δύο φορές από το Ισλαμικό Κράτος τα τελευταία χρόνια.

«Η επίθεση ξεκινήσε με την έκρηξη ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου και ακολούθησαν συγκρούσεις» μεταξύ των τζιχαντιστών και των στρατιωτών, ενώ σκοτώθηκαν και πέντε μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.