Τα επαγγέλματα που φέρνουν λεφτά στην τσέπη

https://demigos.com/

Με τον κίνδυνο να αντικατασταθούν ορισμένες θέσεις εργασίας από τις αναδυόμενες τεχνολογίες, όπως αναφέρει ο Felix Richter της Statista, έρχονται νέες ευκαιρίες απασχόλησης.

Σκεφτείτε για παράδειγμα την άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου: Ενώ οδήγησε στο να μειωθούν οι θέσεις εργασίας στο λιανικό εμπόριο, στηρίζει την ισχυρή αύξηση των θέσεων εργασίας στις μεταφορές και τις αποθήκες.

Σύμφωνα με τις επαγγελματικές προβλέψεις απασχόλησης του Γραφείου Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ, οι μεταφορές και οι αποθήκες θα είναι από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς κατά την επόμενη δεκαετία, με τη μισθωτή απασχόληση στον τομέα να προβλέπεται να αυξηθεί κατά 8,6% μέχρι το 2032.

Με 9,7%, η μεγαλύτερη αύξηση της απασχόλησης αναμένεται στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και της κοινωνικής βοήθειας, ο οποίος οδηγείται λιγότερο από τις τεχνολογικές αλλαγές και περισσότερο από τις δημογραφικές αλλαγές. Λόγω της γήρανσης του πληθυσμού και του αυξανόμενου επιπολασμού των χρόνιων παθήσεων, ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης και της κοινωνικής βοήθειας αναμένεται να αντιπροσωπεύει 2,1 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας έως το 2032, αποτελώντας σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των νέων θέσεων εργασίας που αναμένονται έως το τέλος της περιόδου προβολής.

Εξετάζοντας τα επιμέρους επαγγέλματα, η τάση αυτή είναι επίσης εμφανής, με τους οικιακούς βοηθούς υγείας και προσωπικής φροντίδας να προβλέπεται ότι θα είναι μακράν το ταχύτερα αναπτυσσόμενο επάγγελμα κατά την επόμενη δεκαετία, προσθέτοντας περισσότερες από 800.000 θέσεις εργασίας έως το 2032.

Με τους εγγεγραμμένους νοσηλευτές και τους υπευθύνους ιατρικών και υγειονομικών υπηρεσιών να βρίσκονται επίσης στην πρώτη δεκάδα, είναι σαφές ότι ο τομέας της υγείας στο σύνολό του θα αποτελέσει σημαντικό μοχλό αύξησης της απασχόλησης στο εγγύς μέλλον.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.