«Τα ξαδέρφια της κοπέλας μου έχασαν τη ζωή τους στον σεισμό»

Ώρες αγωνίας περνά η Τουρκία, η οποία μετράει τεράστιες απώλειες μετά τον φονικό σεισμό που «χτύπησε» τα ξημέρωματα της Δευτέρας. Οι νεκροί εκτιμάται ότι έχουν ξεπεράσει τις 5.000, ενώ πάνω από 2.000 κτήρια έχουν καταρρεύσει εγκλωβίζοντας στα συντρίμμια χιλιάδες ανθρώπους.

Ο Τούρκος ηθοποιός Μπουράκ Χακί έκανε μία συγκλονιστική εξομολόγηση στο MEGA, καθώς ανάμεσα στα θύματα του σεισμού βρέθηκαν και τα ξαδέρφια της συντρόφου του, όπως είπε ο ίδιος.

«Πολλοί άνθρωποι πέθαναν και αυτό που έμαθα είναι ότι 2.900 κτίρια -το λιγότερο- κατέρρευσαν. Αυτός είναι ένας τεράστιος αριθμός. Φυσικά, λυπάμαι πάρα πολύ. Χάσαμε κάποιους δικούς μας ανθρώπους, χάσαμε φίλους. Τα ξαδέρφια της κοπέλας μου ζούσαν σε πόλεις που χτύπησε ο σεισμός και τους χάσαμε, είναι νεκροί», δήλωσε ηθοποιός.

«Υπάρχουν ακόμα και ποδοσφαιρικές ομάδες, που ακόμα τις αναζητούν, όπως και μία ομάδα βόλεϊ. Είχα φίλους σε αυτές, δεν είναι πολύ κοντινοί μου φίλοι. Προσπαθούμε να τους βρούμε, έχουμε κάποιες ομάδες στο WhatsApp και προσπαθούμε να εντοπίσουμε τις τοποθεσίες τους και να τις δώσουμε στην κυβέρνηση και στις ομάδες αναζήτησης. Οι ομάδες αυτές έχουν μία λίστα και προσπαθούν να τους ψάξουν όλους και να τους απεγκλωβίσουν», συμπλήρωσε.
Ο Μπουράκ Χακί σημείωσε, επίσης, πως η κατάσταση χρειάζεται περισσότερο έλεγχο, ενώ βρίσκονται σε επαγρύπνηση καθώς περιμένουν κι άλλο μεγάλο σεισμό.

«Οι δρόμοι είναι διαλυμένοι και κάποια αεροδρόμια έχουν προβλήματα. Είναι μία μεγάλη καταστροφή, δεν μπορείς να φανταστείς. Όταν είσαι μακριά, δεν μπορείς να καταλάβεις το μέγεθος της συμφοράς. Όταν συμβεί σε σένα, τότε θα καταλάβεις. Χρειαζόμαστε περισσότερα ασφαλή κτίρια, χρειαζόμαστε περισσότερο έλεγχο. Για παράδειγμα, για την Κωνσταντινούπολη περιμένουν ένα μεγάλο σεισμό και η πόλη προετοιμάζεται ήδη για αυτό. Αλλάζουν τα κτίρια, η Κωνσταντινούπολη ανανεώνεται, αλλά αυτές οι πόλεις δεν μπορώ να πω ότι είναι έτοιμες για έναν σεισμό», κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.