Telegraph: Προς παραίτηση ο Μπ. Τζόνσον εάν η Μέι ανακοινώσει «ήπιο» Brexit

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου και εκ των επικεφαλής της δεξιάς, σκληρά ευρωσκεπτικιστικής πτέρυγας του Συντηρητικού Κόμματος, Μπόρις Τζόνσον, «δεν θα μπορούσε να συμβιβαστεί» με ένα ήπιο Brexit που θα διαμόρφωνε τη σχέση Μ. Βρετανίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πρότυπο της αντίστοιχης σχέσης Ελβετίας – Ε.Ε. και θα παραιτηθεί, εάν αυτή είναι η επιλογή της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Την αποκάλυψη έκανε στον βρετανικό Telegraph στενός συνεργάτης του Βρετανού πολιτικού.

Οι στενοί πολιτικοί φίλοι του κ. Τζόνσον θεωρούν ότι δεν θα έχει άλλη επιλογή από την παραίτηση εάν η κ. Μέι ταχθεί υπέρ μιας μόνιμης οικονομικής συνεισφοράς της Μ. Βρετανίας προς την Ε.Ε., με αντάλλαγμα πρόσβαση στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά.

Όταν οι δημοσιογράφοι σταμάτησαν τον κ. Τζόνσον στη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται και τον ρώτησαν για τις φήμες περί παραίτησής του, ο υπουργός επέμεινε ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη θέση του και περιέγραψε το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης μειοψηφίας του Συντηρητικού Κόμματος ως «φωλιά πουλιών που τραγουδούν».

Ο κ. Τζόνσον αναμένεται να έχει σοβαρό λόγο στην χάραξη της στρατηγικής του Brexit, καθώς ήταν εκ των ηγετών της καμπάνιας υπέρ της αποχώρησης του Η.Β. από την Ε.Ε., ενώ θεωρεί ότι οι επόμενες ημέρες είναι κομβικές για το εάν η βούληση των Βρετανών πολιτών, όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα, θα γίνει σεβαστή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.