Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της 28χρονης

Το πόρισμα της προϊσταμένης της ελληνικής ιατροδικαστικής υπηρεσίας, Χαράς Σπηλιοπούλου, για τον θάνατο της Λέσια Μπίκοβα τα χαράματα της 11ης Μαρτίου στην Πέτρα του Ρωμιού, στην Κύπρο, κλείνει οριστικά το θέμα της εγκληματικής ενέργειας, δείχνοντας, όπως και η θέση του κύπριου ιατροδικαστή Μάριου Ματσάκη, προς την κατεύθυνση του ατυχήματος.

Απόσυρση των κατηγοριών
Πλέον, η προφυλάκιση επί 11 ημέρες του 30χρονου ομογενούς, που ήταν το επίμαχo διάστημα με την 28χρονη ουκρανή, ως υπόπτου για τέλεση φόνου εκ προμελέτης λήγει σήμερα, με την Αστυνομία να ετοιμάζεται ν’ αποσύρει ενώπιον του δικαστηρίου όλες τις κατηγορίες εναντίον του.

Το πόρισμα Σπηλιοπούλου έφθασε το απόγευμα χθες Πέμπτη στο ΤΑΕ Πάφου από το Αρχηγείο Αστυνομίας και σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» η ανάγνωσή του επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που υπήρχαν τα τελευταία 48ωρα ότι θα κινείτο και αυτό στο «πνεύμα Ματσάκη»:

Οτι δηλαδή τα ευρήματα επί της σορού της άτυχης κοπέλας δείχνουν ατύχημα και όχι φόνο, όπως γνωμάτευαν οι κύπριοι ιατροδικαστές στην πρώτη νεκροτομή.

Διασταυρωμένες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η ελληνίδα ιατροδικαστής αναφέρει ειδικότερα πως υπάρχει όντως κάταγμα οστού που απαντάται και σε περιπτώσεις στραγγαλισμού, στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο όλα τα άλλα στοιχεία που εξετάσθηκαν συνηγορούν προς την κατεύθυνση του τραύματος από την πτώση της 28χρονης από μεγάλο ύψος και όχι σε εγκληματική ενέργεια.

Θα αφεθεί ελεύθερος
Το πόρισμα θ’ αποσταλεί το πρωί σήμερα στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες θα δοθούν αυθημερόν, ως προς τις περαιτέρω ενέργειες της Αστυνομίας.

Θεωρείται δεδομένο ότι βάσει της νέας νεκροτομής ο 30χρονος ύποπτος θ’ αφεθεί ελεύθερος χωρίς να κατηγορηθεί, αφού ούτως ή άλλως εκπνέει σήμερα και το δεύτερο στη σειρά διάταγμα κράτησής του.

Πηγή: philenews.com

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.