Times – Βρετανία: Επιστρέφουν στο Εργατικό Κόμμα «αρνητής του Ολοκαυτώματος και τροτσκιστές»

Για επιστροφή στο κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα, αξιωματική αντιπολίτευση στο Ηνωμένο Βασίλειο, «ριζοσπαστών» ακτιβιστών που είχαν διαγραφεί από αυτό λόγω αντισημιτικών δηλώσεων και συμμετοχής σε τροτσκιστικές ακροαριστερές οργανώσεις κάνουν λόγο οι Times του Λονδίνου.

Σύμφωνα με έγγραφα τα οποία διέρρευσαν στην εφημερίδα, η αποκατάσταση έγινε μετά την εκλογή στην Εθνική Εκτελεστική Επιτροπή (ΕΕΕ) του κόμματος μελών του ριζοσπαστικού αριστερού κινήματος βάσης Momentum, το οποίο στηρίζει την «αριστερή στροφή» του ηγέτη των Εργατικών από το 2015 Τζέρεμι Κόρμπιν.

Πλέον οι ριζοσπάστες ελέγχουν την πλειοψηφία της ΕΕΕ.

Ένας εκ των αποκατασταθέντων, ο Μάικ Σίβιερ, είχε δει την κομματική του ιδιότητα να αναστέλλεται λόγω σχολίων του για τους εβραίους και το Ολοκαύτωμα το 2017.

Ο Σίβιερ είχε δηλώσει ότι «δεν επρόκειτο να σχολιάσει» το εάν εκατομμύρια εβραίοι έχασαν τη ζωή τους στο Ολοκαύτωμα, συμπληρώνοντας «δεν ξέρω», ενώ είχε υπερασπιστεί τον πρώην δήμαρχο του Λονδίνου Κεν Λίβινγκστον, ο οποίος είχε απομακρυνθεί από το κόμμα για παρόμοιους λόγους. Ο Σίβιερ μάλιστα είχε αρνηθεί να λάβει μέρος σε διάσκεψη εργασίας για τον αντισημιτισμό ως προϋπόθεση για την επανεισδοχή του στο κόμμα.

Στους αποκατασταθέντες βρίσκεται και ο Άλαν Φογκ, ηγετικό στέλεχος της τροτσκιστικής οργάνωσης Miliant τη δεκαετία του ’80, η οποία είχε καταφέρει να ελέγξει το δημοτικό συμβούλιο του Λίβερπουλ εκείνη την εποχή. Ο Φογκ είχε καθαιρεθεί μαζί με συντρόφους του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου μετά την προσπάθειά τους να περάσουν προϋπολογισμό ο οποίος κρίθηκε παράνομος.

Σύμφωνα με τους Times, ο Φογκ, όπως και η αποκατασταθείσα Τζάνιν Μπουθ, ασκούσαν πολεμική μέχρι πρόσφατα κατά των Εργατικών στις τοπικές εκλογές.

Ο Λιουκ Άκεχερστ, μέλος της τάσης του Εργατικού Κόμματος «Πρώτα οι Εργατικοί», η οποία αντιτίθεται στο Momentum, ανέφερε ότι «είναι εξωφρενικό οι συγκεκριμένοι άνθρωποι να θεωρούνται κατάλληλοι προς επιστροφή στο κόμμα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.