Το ΙΚ έχει εξαλειφθεί από την επαρχία Ιντλίμπ

Το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει πλέον παρουσία στην επαρχία Ιντλίμπ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, με δεκάδες τζιχαντιστές να έχουν παραδοθεί σε μια συμμαχία αντάρτικων οργανώσεων, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Παρά τις ήττες της στη Συρία και στο Ιράκ, η τζιχαντιστική οργάνωση κατόρθωσε να κάνει μια περιορισμένης έκτασης επανεμφάνιση στη βορειοδυτική επαρχία, εκμεταλλευόμενη τις συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ και μιας άλλης τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Η επαρχία Ιντλίμπ ελεγχόταν από τη Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, μια τζιχαντιστική οργάνωση στην οποία δεσπόζει ο πρώην βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία και το συριακό καθεστώς εξαπέλυσε τον Δεκέμβριο μια επιχείρηση για να ανακαταλάβει το νοτιοανατολικό τμήμα της επαρχίας.

Περίπου 400 άνθρωποι, ανάμεσά τους τζιχαντιστές του ΙΚ, συγγενείς τους και τραυματίες, παραδόθηκαν σε μια συμμαχία αντάρτικων οργανώσεων, τόνισε το Παρατηρητήριο.

«Περίπου 250 μαχητές μαζί με τις οικογένειες τους, 400 άνθρωποι στο σύνολο, τέθηκαν υπό πολιορκία στην πόλη αλ Χογουέιν», δήλωσε ο διευθυντής της μκο, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Την Παρασκευή ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι εξεδίωξε τους τζιχαντιστές του ΙΚ από τις επαρχίες Χάμα (κεντρικά) και Χαλέπι (βόρεια), που γειτονεύουν με την Ιντλίμπ.

«Τώρα, το ΙΚ δεν έχει καμία παρουσία στις επαρχίες Ιντλίμπ, Χάμα και Χαλέπι», επιβεβαίωσε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

Ο Αμπού αλ Μαζντ αλ Χούμσι, ένας εκπρόσωπος της ανταρτικής οργάνωσης Τζάις αλ Νασρ, που συμμετείχε στην επιχείρηση, επιβεβαίωσε την πληροφορία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.