Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της αιματοχυσίας στο Αφγανιστάν

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση την Παρασκευή εναντίον του σιιτικού τεμένους Ιμάμ Ζαμάν, σε δυτική συνοικία της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 39 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 45 και πλέον.

Η οργάνωση ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε μέσα στο χώρο λατρείας γιλέκο με εκρηκτικά που φορούσε, στη συνοικία Νταστ-ι-Μπάρτσι της Καμπούλ. Δεν έδωσε κάποιο στοιχείο που να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν, περίπου 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις δύο επιθέσεις που διαπράχθηκαν την Παρασκευή εναντίον τεμενών, του σιιτικού στην πρωτεύουσα και σουνιτικού στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Στη δεύτερη επίθεση, στην επαρχία Γκορ, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 10, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, τον Νάτζιμπ Ντανίς.

Ο κυβερνήτης της περιοχής όπου διαπράχθηκε η επίθεση, ο Μόχσεν Ντανισιάρ, έδωσε υψηλότερο απολογισμό, κάνοντας λόγο για 30 νεκρούς, ενώ υποστήριξε πως η επίθεση δεν είχε θρησκευτικό χαρακτήρα αλλά είχε στόχο αξιωματικό της αστυνομίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.