Το μεγαλύτερο μακροβούτι σε παγωμένα νερά

Μία Ρωσίδα κολυμβήτρια πήγε στην παγωμένη λίμνη Βαϊκάλη στη Σιβηρία αποφασισμένη να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο σε διάρκεια μακροβούτι κάτω από τον πάγο.

Η Γεκατερίνα Νεκράσοβα, 40 ετών, φορούσε μόνο το μαγιό της, σκουφάκι και μάσκα όταν βούτηξε – μέσα από μία τρύπα που έγινε στον πάγο – στη λίμνη Βαϊκάλη (με θερμοκρασία νερού σε 0 βαθμούς Κελσίου) και κολύμπησε σε απόσταση περίπου 85 μέτρων (279 ποδιών) κάτω από τον πάγο χωρίς να βγει στην επιφάνεια στον αέρα.

Η Νεκράσοβα, η οποία – σύμφωνα με τους κανόνες του Guinness – δεν επιτρεπόταν να φοράει βρεγμένο κοστούμι ή βατραχοπέδιλα κατά τη διάρκεια της κολύμβησης, ολοκλήρωσε την προσπάθεια σε περίπου ένα λεπτό και 30 δεύτερα. λεπτά.

Πλάνα του αγγλόφωνου Siberian Times δείχνουν τη 40χρονη γυναίκα από τη Μόσχα – που πριν από τέσσερα χρόνια έκανε ελεύθερη κατάδυση – να μπαίνει στο τμήμα που άνοιξαν στην επιφάνεια της παγωμένης λίμνης, πριν ξεκινήσει την υποβρύχια κολύμβηση.

Πιστεύεται ότι έχει καταρρίψει παγκόσμιο ρεκόρ με την προσπάθειά της. Εκπρόσωπος της Guinness World Records δήλωσε στο CNN ότι έχει ενημερωθεί λεπτομερώς για το εγχείρημα της Νεκράσοβα, αλλά δεν έχει ακόμη επαληθεύσει το ρεκόρ.

Μέχρι τώρα το παγκόσμιο ρεκόρ – με 230 πόδια – κατέχει ο Νοτιοαφρικανός κολυμβητής Άμπερ Φιλάρι στη Νορβηγία το 2020.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.