Το μήνυμα ενός 95χρονου βετεράνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που νίκησε τον κορωνοϊό

Ο William «Bill» Kelly, ένας 95χρονος βετεράνος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος έζησε επίσης τη Μεγάλη Ύφεση, πρόσθεσε ένα ακόμα επίτευγμα στο βιογραφικό του, αφού νόσησε από τον νέο κορωνοϊό COVID-19 και τον νίκησε.

«Είμαι καλά. Αισθάνομαι σίγουρα πολύ καλά σήμερα», δήλωσε ο ίδιος στο ABC News, θέλοντας να μοιραστεί την ιστορία του.

Ο 95χρονος ζει με την εγγονή του και τον σύζυγό της στο Όρεγκον των ΗΠΑ. Ωστόσο, όλη η οικογένειά του ήταν δίπλα του για να τον στηρίξει καθ’όλη τη διάρκεια της ανάρρωσής του.

Όπως είπε ο Kelly, μόλις άρχισε να αισθάνεται την ασθένεια να έρχεται έλαβε μέτρα για να φροντίσει τον εαυτό του.

«Είναι απλά κάτι που αντιμετωπίζεις όπως σου έρχεται… Το σημαντικό για μένα είναι αν αισθάνεσαι ότι κάτι συμβαίνει, να σε φροντίζεις καλά και να λαμβάνεις βοήθεια, να μάθεις τι πρέπει να κάνεις και να το κάνεις, να ξεκουραστείς – κάτι τέτοιο», είπε και πρόσθεσε: «Σε γενικές γραμμές το ξεπερνάς, ήμουν πολύ τυχερός που το ξεπέρασα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, είχε δύο ή τρεις πολύ δύσκολες νύχτες και απογεύματα, όπου τον πονούσαν τα πόδια και η πλάτη του και είχε δυσκολία να ξεκουραστεί και να κοιμηθεί. Όπως είπε, έλαβε βοήθεια και υποστήριξη από την οικογένειά του.

«Δουλέψαμε μαζί σ’αυτό και επομένως είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ», σημείωσε.

Ο Kelly, ο οποίος πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια, μια συγγενή καρδιακή κατάσταση και υψηλή αρτηριακή πίεση, άρχισε να αισθάνεται πρώτα συμπτώματα της λοίμωξης στις 15 Μαρτίου.

«Όταν ο παππούς Bill δεν αισθάνεται καλά, δεν λέει τίποτα και πρέπει να το βγάλουμε από μέσα του», είπε ο εγγονός του και πρόσθεσε ότι τελικά τους είπε ότι δεν αισθανόταν καλά και είχε πυρετό. Έβηχε λίγο και τον πονούσαν τα πόδια και το σώμα του και κάλεσαν τον γιατρό του.

Η οικογένειά του τον πήγε στο τοπικό νοσοκομείο όπου έκανε το τεστ για τον COVID-19. Έλαβε θετικό αποτέλεσμα δύο ημέρες αργότερα και έγινε ο πρώτος στην κομητεία του με τον ιό. Σύμφωνα με τους ίδιους, ήταν πολύ δύσκολο να πρέπει να τον αφήσουν μόνο του.

«Έπρεπε να μείνει στην κρεβατοκάμαρά του και να μην βγει για μια εβδομάδα. Του φτιάχναμε το φαγητό του και τον βοηθούσαμε. Αυτό ήταν δύσκολο και έπρεπε να φοράμε μάσκες, να απολυμαίνουμε συνεχώς και να καθαρίζουμε», ανέφερε η εγγονή του.

«Έχουμε και μικρά παιδιά και δεν ήξερα αν θα τα επηρέαζε, του αρέσει να είναι μαζί με τους δύο γιους μου και είναι συνέχεια μαζί», πρόσθεσε.

Ο Kelly γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1925. Προέρχεται από μια μεγάλη Καθολική οικογένεια Ιρλανδών στο Σικάγο.

Σύμφωνα με την εγγονή του, ο παππούς της είναι ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος που μπορεί να προσφέρει ελπίδα στους άλλους, ειδικά τώρα.

«Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή, που υπάρχουν πολλά αρνητικά, η καλύτερη συμβουλή είναι να μείνουμε θετικοί και να εστιάσουμε στα καλά πράγματα που συμβαίνουν», κατέληξε ο εγγονός του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.