Το ‘πε και το ‘κανε ο Μάριο Ντράγκι – Οριστική παραίτηση και όλα δείχνουν εκλογές στην Ιταλία

Το είπε και το έκανε ο Μάριο Ντράγκι. Υπέβαλε την παραίτησή του από την πρωθυπουργία και όλα δείχνουν ότι η Ιταλία οδεύει προς εκλογές.

Ο Μάριο Ντράγκι, αφού πέρασε από τη Βουλή και αποθεώθηκε από τους βουλευτές, αστειευόμενος με την… καρδιά του τραπεζίτη, πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου υπέβαλε, οριστικά, την παραίτησή του στον πρόεδρο της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Ο Ιταλός πρόεδρος ζήτησε από τον απερχόμενο πρωθυπουργό να παραμείνει ως υπηρεσιακός, ανέφερε σε ανακοίνωση η ιταλική προεδρία. Ωστόσο, η ανακoίνωση δεν αναφέρει αν ο Ματαρέλα θα διαλύσει τη Βουλή ή θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Αντιδράσεις στην Ευρώπη
Μια αποχώρηση του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντάγκι, «πυλώνα για την Ευρώπη», ανοίγει μια «περίοδο αβεβαιοτήτων», δήλωσε η Γαλλίδα υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Λορένς Μπουν.

«Η Ιταλία θα μπει σε μια περίοδο η οποία είναι πιθανόν να είναι λίγο λιγότερο σταθερή από αυτή που είδαμε προηγουμένως», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter η Μπουν, πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

«Τιμώ τον Μάριο Ντράγκι, που είναι μια εξαιρετική πολιτική προσωπικότητα, που είναι εταίρος για τη Γαλλία, έχουμε συνεργαστεί καλά, είναι πυλώνας για την Ευρώπη», πρόσθεσε η ίδια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.