Το πολεμικό ναυτικό της στέλνει η Ιταλία για να βοηθήσει τη λιβυκή ακτοφυλακή

Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε τη στρατιωτική αποστολή για την υποστήριξη της λιβυκής ακτοφυλακής. «Εγκρίναμε ακριβώς ό,τι μας ζήτησε η λιβυκή κυβέρνηση», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι.

Πιο αναλυτικά, ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι η αποστολή θα αποτελείται από φρεγάτα, άλλα πέντε πλοία, πέντε αεροσκάφη, πιθανόν ένα υποβρύχιο, και θα αναπτυχθεί εντός των λιβυκών χωρικών υδάτων. Σε μια πρώτη φάση αναμένεται να δραστηριοποιηθούν περίπου επτακόσια μέλη του Πολεμικού Ναυτικού.

Η αποστολή θα στηρίζει τη δράση της ακτοφυλακής της Λιβύης και δεν προβλέπεται απευθείας παρεμπόδιση της πορείας πλεύσης των σκαφών που χρησιμοποιούν οι διακινητές για τη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων. Όμως, η παρουσία των ιταλικών μονάδων και η συνεργασία τους αναμένεται να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της δράσης των ταχύπλοων και των υπόλοιπων πλωτών μέσων της Τρίπολης.

«Είναι ένα ακόμη βήμα προόδου στη συμβολή της Ιταλίας για τη στήριξη της δυνατότητας των λιβυκών αρχών να προάγουν τις επιχειρήσεις τους κατά των διακινητών ανθρώπων και να ενισχύουν τον έλεγχο των συνόρων και της επικράτειάς τους», πρόσθεσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον κ. Τζεντιλόνι, «η πρωτοβουλία αυτή μπορεί και να συμβάλει στη ρύθμιση των μεταναστευτικών ροών, με θετικές συνέπειες και για την Ιταλία».

Η συζήτηση στο κοινοβούλιο για την αποστολή αυτή του πολεμικού ναυτικού στη Λιβύη θα αρχίσει πιθανότατα την ερχόμενη Τρίτη και ο κ. Τζεντιλόνι ευχήθηκε να υπάρξει «η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση σε πολιτικό επίπεδο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.