Το Σάββατο κανονικά η συνάντηση Τραμπ – Πούτιν

Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, στις 4.30 (ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου της G20, στην Αργεντινή. Η συνάντηση επικυρώνεται από έγγραφο του Κρεμλίνου, το οποίο επικαλείται το Reuters και διαψεύδει τον Τραμπ που άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσης της συνάντησης στον απόηχο της έντασης που έχει προκληθεί μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Το ίδιο ακριβώς, ότι η συνάντηση προετοιμάζεται κανονικά, είχε διαμηνύσει χθες και η Μόσχα διά του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμβουλος του Κρεμλίνου δήλωσε σήμερα ότι οι δύο ηγέτες θα αναζητήσουν τρόπους να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στις σχέσεις μεταξύ των χωρών τους κατά τη συνάντησή τους αυτή, κατά την οποία θα έχουν συνομιλίες για τη στρατηγική σταθερότητα, τη Συρία, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα.

Μετά την κατάσχεση τριών σκαφών του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού αππό τη Ρωσία στη Θάλασσα του Αζόφ, την Κυριακή, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στην «Washington Post» ότι αναμένει «πλήρη αναφορά» από τους συμβούλους για θέματα εθνικής ασφαλείας και από αυτήν προφανώς θα εξαρτηθεί η προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Πούτιν.

«Αυτό θα είναι πολύ καθοριστικό. Μπορεί να μην κάνω τη συνάντηση», δήλωσε κατηγορηματικά ο Τραμπ. «Δεν θέλω καθόλου αυτή την επιθετικότητα», πρόσθεσε τονίζοντας ότι ούτε στην Ευρώπη θα έπρεπε να αρέσει αυτή η επιθετική στάση.

Το Κρεμλίνο από την πλευρά του ανακοίνωσε χθες ότι γνώριζε μεν τις δηλώσεις Τραμπ, πλην όμως δεν είχε καμία άλλη επίσημη ενημέρωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.