«Τουρισμό» έκαναν οι δύο ύποπτοι για τη δολοφονία των Σκριπάλ

«Ήμασταν απλώς τουρίστες». Αυτό υποστηρίζουν μέχρι κεραίας οι δύο Ρώσοι, ο Αλεξάντερ Πετρόφ και ο Ρουσλάν Μποσίροφ, τους οποίους οι βρετανικές αρχές κατονόμασαν την περασμένη εβδομάδα ως βασικούς υπόπτους για τη δηλητηρίαση με Ναβιτσόκ των Σκριπάλ. Οι δύο άνδρες μίλησαν στο ρωσικό κρατικό δίκτυο RT.

Κατά τα λεγόμενά τους, οι δύο άνδρες απλώς επισκέφθηκαν τον καθεδρικό του Σάλσμπουρι κι έπειτα επέστρεψαν στο Λονδίνο. Αμφότεροι κατηγορούνται ότι αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον Ρώσο πρώην διπλό πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του Γιούλια με τη νευροπαραλυτικοή ουσία Ναβιτσόκ.

Οι δύο άνδρες οι οποίοι εφανίστηκαν στο κρατικό δίκτυο RT, έμοιαζαν στην εμφάνιση με εκείνους που εικονίζονταν στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική αστυνομία.

Οι φίλοι μας μάς είχαν προτείνει εδώ και πολύ καιρό να επισκεφθούμε αυτή την όμορφη πόλη», δήλωσε ο ένας άνδρας αναφερόμενος στο Σάλσμπερι. Και οι δύο έμοιαζαν εμφανισιακά με τους δύο Ρώσους, τη φωτογραφία των οποίων έδωσαν στη δημοσιότητα οι βρετανικές Αρχές.

Στην πολύ διαφορετική εκδοχή του Λονδίνου, οι δύο άνδρες ταξίδεψαν επί τούτου στη βρετανική πρωτεύουσα κι έπειτα στο Σάλσμπερι (όπου πρώτα έκαναν μία αναγνωριστική επίσκεψη) προκειμένου να ψεκάσουν με σπρέι την πόρτα των Σκριπάλ.

Οι βρετανικές αρχές και η ίδια η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχουν υποστηρίξει ότι έχουν αποδείξεις ότι οι δύο άνδρες είναι πράκτορες των ρωσικών μυστικών στρατιωτικών υπηρεσιών – GRU – και πως έδρασαν με άνωθεν εντολές.

Χθες, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε για πρώτη φορά δημοσίως ότι οι η Μόσχα γνωρίζει πού βρίσκονται οι δύο άνδρες, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν ισχύει τίποτα από αυτά για τα οποία κατηγορύνται.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.