Τουρκία προς Ε.Ε.: Θα στέλνουμε 15.000 πρόσφυγες τον μήνα

Η Τουρκία είναι έτοιμη να στέλνει έως και 15.000 πρόσφυγες τον μήνα στην Ευρώπη, ώστε η δεύτερη να βρεθεί ενώπιον έκπληξης, ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, επιτιθέμενος ταυτόχρονα κατά της Γερμανίας και της Ολλανδίας.
«Εάν το επιθυμείτε, θα ανοίξουμε τον δρόμο για 15.000 πρόσφυγες τον μήνα, ώστε να εκπλαγείτε», είπε ο κ. Σοϊλού, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu την Παρασκευή από την Άγκυρα. Το Σάββατο συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη συμφωνία για το προσφυγικό – μεταναστευτικό μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε ακόμη τη Γερμανία και την Ολλανδία για επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας του. «Το σύνταγμα θα αλλάξει στη Γερμανία ή στην Ολλανδία; Προφανώς όχι. Οπότε τι σας ενδιαφέρει (σ.σ. το τουρκικό δημοψήφισμα); Γιατί εμπλέκεστε; Περιλάβατε την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Την βοηθήσατε στη μάχη με την τρομοκρατία;», δήλωσε, απευθυνόμενος σε Βερολίνο και Χάγη.
Απειλή για μονομερή κατάργηση της συμφωνίας για το μεταναστευτικό είχε εξαπολύσει την Τετάρτη και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε περίπτωση που η Ε.Ε. δεν καταργήσει την ανάγκη για βίζα για τους Τούρκους πολίτες οι οποίοι ταξιδεύουν στην Ευρώπη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.