Τούρκος εισαγγελέας: Ο Κασόγκι στραγγαλίστηκε με το που μπήκε στο προξενείο

Την εκτίμηση ότι ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι στραγγαλίστηκε με την είσοδό του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, εξέφρασε Τούρκος εισαγγελέας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Κατά τον Τούρκο εισαγγελέα, η σορός του Κασόγκι τεμαχίστηκε αμέσως μετά τη δολοφονία.

Στο μεταξύ, συνομιλίες με αξιωματούχους της τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MIT) σχετικά με τις έρευνες για την δολοφονία του δημοσιογράφου, είχε στη διάρκεια της νύχτας ο Σαουδάραβας γενικός εισαγγελέας Σαούντ Αλ Μοτζέμπ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Demiroren.

Από την πλευρά της η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, έγραψε ότι ο Αλ Μοτζέμπ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των Τούρκων ομολόγων του σχετικά με το πού βρίσκεται το πτώμα του δημοσιογράφου.

Ο θάνατος του Κασόγκι έχει προκαλέσει κρίση στις σχέσεις μεταξύ της χώρας με τις μεγαλύτερες εξαγωγές πετρελαίου στον κόσμο και της Δύσης. Το Ριάντ αρχικά αρνήθηκε ότι γνωρίζει κάτι ή ότι εμπλέκεται στον θάνατο του Κασόγκι, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν πριν από τέσσερις εβδομάδες μετά την είσοδό του στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μοτζέμπ διέψευσε ουσιαστικά παλαιότερες δηλώσεις της Σαουδικής Αραβίας λέγοντας ότι ο φόνος του Κασόγκι ήταν προμελετημένος. Το Ριάντ υποστηρίζει ότι έχει συλλάβει 18 υπόπτους, ανάμεσά τους και μια ομάδα που εστάλη στην Κωνσταντινούπολη λίγες ώρες πριν από τον θάνατο του Κασόγκι αλλά αρνείται το αίτημα της Τουρκίας να τους εκδώσει εκεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.