Τραμπ: Εξαπολύει επίθεση σε Μόσχα, Πεκίνο- ρίχνει γέφυρες σε Βερολίνο

Νέα επίθεση κατά της Κίνας και της Ρωσίας εξαπολύει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ. Την ίδια ώρα φαίνεται να αναζητούνται δίαυλοι επικοινωνίας και άμβλυνσης των αντιπαραθέσεων με την Ευρώπη και ειδικότερα με τη Γερμανία τόσο στο εμπορικό μέτωπο όσο και ευρύτερα σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε Πεκίνο και Μόσχα για σκόπιμη χειραγώγηση των νομισμάτων τους, με αφορμή τις πιέσεις που δέχονται πρωτίστως το ρωσικό ρούβλι και δευτερευόντως το κινεζικό γιουάν.

Αν και αναλυτές επισημαίνουν ότι η αποδυνάμωση του ρωσικού νομίσματος είναι αποτελέσμα των γεωπολιτικών εντάσεων, ενώ εξηγούν πως η υποτίμηση του γιουάν δεν συμφέρει αυτή τη στιγμή την Κίνα, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει διαφορετική άποψη. «Η Κίνα και η Ρωσία παίζουν το παιχνίδι υποτίμησης των νομισμάτων, την ώρα που οι ΗΠΑ αυξάνουν τα επιτόκια. Δεν θα γίνει αποδεκτό!» έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.

Το «τιτίβισμα» συνέπεσε με την δήλωση του Πέτερ Μπέγιερ, αρμόδιου για το συντονιστή υπερατλαντικών σχέσεων στην νέα γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με την οποία η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Αμερικανός πρόεδρος θα «αναζητήσουν τρόπους να αφήσουν πίσω τις διαφορές τους και να συνεργαστούν πιο στενά κατά τη συνάντησή τους αυτόν το μήνα στην Ουάσινγκτον». Πληροφορίες θέλουν και την αμερικανική πλευρά να επιδιώκει την βελτίωση των σχέσεων, που είχαν επιδεινωθεί τον τελευταίο χρόνο.

Όπως είπε οι σχέσεις των δύο χωρών είναι «προφανώς εξαιρετικά απαιτητητικές», εν μέσω σοβαρών διαφορών στο εμπόριο, την ασφάλεια και την άμυνα και επομένως οι δύο ηγέτες θα «έχουν πολλά να συζητήσουν».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.