Τραμπ – Ρωσία: Και ο Νάιτζελ Φάρατζ στο μικροσκόπιο της έρευνας στις ΗΠΑ;

Στο μικροσκίπιο της έρευνας που διεξάγεται στις ΗΠΑ για τις σχέσεις της προεκλογικής καμπάνιας του νυν προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία φαίνεται να βρίσκεται, μεταξύ άλλων, και ο πρώην ηγέτης του βρετανικού δεξιού – αντιευερωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ, που έλαβε ενεργά το μέρος του Ρεπουμπλικανού πολιτικού.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, το FBI εξετάζει επίσης σχέσεις μεταξύ του επιτελείου του προέδρου Τραμπ και του ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ.

Ο Ν. Φάρατζ, πάντως, δεν κατηγορείται για κάποιο αδίκημα ούτε θεωρείται μέλος της λίστας των υπόπτων στην έρευνα.

Ο αντιευρωπαίος πρώην ηγέτης του UKIP αναφέρεται ως «πρόσωπο ενδιαφέροντος» για την έρευνα, με την έννοια ότι πιθανόν να διαθέτει πληροφορίες που να ενδιαφέρουν το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI).

«Ένα από το θέματα με τα οποία καταπιάνονται οι άνδρες των υπηρεσιών πληροφοριών είναι τα σημεία επαφής και τα πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται«, δήλωσε πηγή του Guardian, συμπληρώνοντας ότι ο κ. Φάρατζ «βρίσκεται στο κέντρο αυτών των σχέσεων. Εμφανίζεται ξανά και ξανά. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε αυτόν».

Εκπρόσωπος του Βρετανού πολιτικού απέρριψε τις σχετικές αναφορές, μιλώντας για «υστερία».

«Ο Νάιτζελ δεν έχει πάει ποτέ στη Ρωσία, πόσο μάλλον δεν έχει συνεργαστεί με τις αρχές της», είπε.

Ο Ν. Φάρατζ συναντήθηκε πρόσφατα με τον Τζουλιάν Ασάνζ στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, ωστόσο δήλωσε ότι το έκανε για «καθαρά δημοσιογραφικούς λόγους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.