Τραμπ: Το Brexit ίσως εξελίσσεται λίγο διαφορετικά από αυτό, που ψήφισαν

Αιχμές για το σχέδιο της «μαλακής εξόδου», που προωθεί η βρετανική κυβέρνηση άφησε ο Ντόναλντ Τραμπ από τις Βρυξέλλες και λίγο πριν επισκεφθεί τη Βρετανία, όπου ετοιμάζεται να τον υποδεχθεί η Τερέζα Μέι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ήγειρε ερωτηματικά σχετικά με το εάν το υφιστάμενο σχέδιο είναι «αυτό που ψήφισαν» οι Βρετανοί. «Το Brexit είναι Brexit» είπε, σημειώνοντας ωστόσο ότι εξελίσσεται «λίγο διαφορετικά», με τη Βρετανία να είναι «μερικώς εμπλεκόμενη» στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Ίσως ακολουθούν λίγο διαφορετική διαδρομή» συνέχισε.

Κληθείσα να απαντήσει στα σχόλια Τραμπ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το σχέδιό της «ανταποκρίνεται απολύτως σε αυτό που ψήφισαν οι πολίτες».

Ο βρετανικός Τύπος σχολίαζε όλες τις προηγούμενες ημέρες πως η Μέι, σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο μετά τις ηχηρές παραιτήσεις των υπουργών- υπερμάχων του σκληρού Brexit, περίμενε με νευρικότητα την επίσκεψη Τραμπ. Από τη μία πρόκειται για τον ηγέτη του πιο σημαντικού συμμάχου της χώρας. Από την άλλη πρόκειται για ένα πρόσωπο απρόβλεπτο στις δηλώσεις και τις αποφάσεις του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.