Τραμπ εναντίον των κολοσσών της τεχνολογίας και των ψηφιακών νομισμάτων

O Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, υποδέχτηκε στον Λευκό Οίκο γνωστές συντηρητικές «φωνές» στα social media την Πέμπτη, δηλώνοντας πως, όπως και ο ίδιος, αντιμετωπίζονται με άδικο τρόπο από τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, για τις οποίες είπε πως καταπνίγουν τις συντηρητικές απόψεις.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι έχει δώσει εντολή στην κυβέρνησή του να δουλέψει πάνω σε κανόνες και νόμους που θα προστατεύουν την ελευθερία της έκφρασης (αν και δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για τα μέτρα υπό συζήτηση) και πρόσθεσε πως θα καλέσει τις μεγάλες εταιρείες του χώρου της κοινωνικής δικτύωσης στον Λευκό Οίκο για συνομιλίες μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

«Δεν θα φιμωθούμε» είπε ο Τραμπ, παραπονούμενος για διακυμάνσεις στον αριθμό των followers του στο Twitter. «Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας (Big tech) δεν πρέπει να λογοκρίνουν».

Ο Τραμπ- η παρουσία του οποίου στο Twitter ήταν σημαντικός πυλώνας της προεκλογικής του καμπάνιας, και της προεδρίας του μετέπειτα- παραδέχτηκε πως κάποιοι από τους συντηρητικούς χρήστες των social media το παρακάνουν. «Κάποιοι από εσάς είστε εκεί έξω- αλλά ακόμα και εσείς θα έπρεπε να έχετε φωνή» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε επίσης την Πέμπτη επίθεση κατά των ψηφιακών νομισμάτων όπως το Bitcoin, το σχεδιαζόμενο Libra του Facebook και άλλων κρυπτονομισμάτων, λέγοντας πως πρέπει να υπάρξει σχετικό πλαίσιο τραπεζικών κανόνων και να υπόκεινται σε διεθνείς και εθνικούς κανονισμούς εάν θέλουν να «γίνουν τράπεζες».

«Δεν είμαι φαν του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, που δεν είναι λεφτά, και η αξία των οποίων είναι πολύ ευμετάβλητη και βασίζεται σε αέρα» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. «Εάν το Facebook και άλλες εταιρείες θέλουν να γίνουν τράπεζες, πρέπει να επιδιώκουν τραπεζικό καταστατικό χάρτη και να υπόκεινται σε όλους τους τραπεζικούς κανονισμούς, όπως οι άλλες τράπεζες, τόσο εθνικούς όσο και διεθνείς» πρόσθεσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.