Τσαβούσογλου: Η Τουρκία δεν περιμένει ευρωπαϊκές κυρώσεις

Την πεποίθηση πως η Τουρκία δεν περιμένει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα της επιβάλει κυρώσεις ως αποτέλεσμα της έντασης που έχει σημειωθεί τον τελευταίο καιρό μεταξύ της Ελλάδας και της γειτονικής χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε ο Tούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ έχει επαναλάβει αρκετές φορές την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα και Κύπρο. Μάλιστα στις 24 και 25 Σπεπτεμβρίου πραγματοποείται η ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής με αντικείμενο την τουρκική προκλητικότητα και την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας.

Ο Τσαβούσογλου ισχυρίσθηκε στη συνέντευξή του στο NTV ότι η Τουρκία είναι ανοικτή για συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις.

Να σημειωθεί ότι η Άγκυρα δεν ανανέωσε τη Navtex για έρευνες του Oruc Reis. Υπενθυμίζεται ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος από τις 10 Αυγούστου μέχρι χθες κινούνταν με ταχύτητα 4-5 κόμβων, που του επέτρεπε να πλέει έχοντας απλώσει καλώδια, τα οποία, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές δεν κατάφερε ποτέ να ποντίσει.

Σχολιάζονυτας αυτή την κίνηση αυτή της Τουρκίας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη συνέντευξη τύπου από την Θεσσαλονίκη,τη χαρακτήρισε «ένα θετικό πρώτο βήμα». Και συνέχισε ξακαθαρίζοντας τους όρους υπό τους οποίους η Ελλάδα θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. «Ελπίζω πραγματικά αυτό το πρώτο βήμα πρέπει να έχει συνέχεια. Εφόσον δούμε δείγματα γραφής σε αυτή την κατεύθυνση η Ελλάδα είναι έτοιμη να ξεκινήσει ένα νέο κύκλο διερευνητικών επαφών με την Τουρκία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.