UNICEF: Ένα στα οκτώ μωρά γεννήθηκε σε εμπόλεμη ζώνη το 2015

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Αύξηση παρουσίασε το 2015 ο αριθμός των μωρών που γεννήθηκαν σε εμπόλεμες ζώνες, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η UNICEF.

Συγκεκριμένα το 2015 γεννήθηκαν σε εμπόλεμες ζώνες 16,6 εκατομμύρια βρέφη, δηλαδή 125.000 περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. Ο αριθμός αυτός αναλογεί σε μία στις οκτώ γεννήσεις παγκοσμίως το 2015.

«Μπορεί να υπάρχει χειρότερη αρχή για μια ζωή;», διερωτήθηκε ο διευθυντής της UNICEF Άντονι Λέικ.

Τα παιδιά που γεννιούνται σε περιοχές στις οποίες γίνεται πόλεμος μπορεί να μην έχουν μια υγιή συναισθηματική και διανοητική ανάπτυξη και έχουν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν προτού να συμπληρώσουν το πέμπτο έτος της ηλικίας τους απ’ό,τι τα παιδιά που γεννιούνται σε περιοχές στις οποίες υπάρχει ειρήνη, επισημαίνει η UNICEF.

Η UNICEF προβλέπει ότι το ερχόμενο έτος, ο αριθμός των παιδιών που γεννιούνται σε εμπόλεμες ζώνες θα ανέλθει στα 16,7 εκατομμύρια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.