Βαρκελώνη: 54 οι τραυματίες στο σιδηροδρομικό δυστύχημα

Πενήντα τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε σιδηροδρομικό ατύχημα που σημειώθηκε το πρωί σε σιδηροδρομικό σταθμό της Βαρκελώνης, ο ένας από τους οποίους σοβαρά, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης.

Συνολικά, διευκρινίζουν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της περιοχής της Καταλονίας σε ανάρτησή τους στο Twitter, ο οριστικός απολογισμός είναι «54 τραυματίες: ένας σοβαρά, 19 λιγότερο σοβαρά (μεταξύ των οποίων ο οδηγός της αμαξοστοιχίας) και 34 ελαφρά».

Οι υπηρεσίες διάσωσης είχαν κάνει αρχικά λόγο για πέντε σοβαρά τραυματίες προτού αναθεωρήσουν τον απολογισμό προς τα κάτω.

Μεταξύ των τραυματιών είναι ένας Γάλλος και ένας Ρουμάνος, όλοι οι υπόλοιποι είναι Ισπανοί, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 07:15 (τοπική ώρα, 08:30 ώρα Ελλάδας) όταν το επαρχιακό τρένο προσέκρουσε στο διάζωμα στον σταθμό της Γαλλίας, στο ιστορικό κέντρο της Βαρκελόνης, σύμφωνα με τη δημόσια εταιρία σιδηροδρόμων Renfe.

Το τρένο είχε αναχωρήσει στις 06:00 το πρωί από το Σαντ Βίσενς ντε Καλντέρς, νοτιοδυτικά της Βαρκελόνης, στην Ταραγόνα, σε απόσταση περίπου 70 χλμ.

«Πήγαινε με κανονική ταχύτητα, δεν φρέναρε και έπεσε σε σιδερένια δοκό» στο τέλος των σιδηροτροχιών, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπάλληλος ασφαλείας του σταθμού, ο οποίος ζήτησε ανωνυμία.

Σύμφωνα με εραστιτεχνικά βίντεο, το μπροστινό τμήμα του τρένου έχει βουλιάξει σχεδόν δύο μέτρα.

Οι δρόμοι γύρω από τον σιδηροδρομικό σταθμό είχαν κλείσει για την κυκλοφορία προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των υπηρεσιών διάσωσης στον σταθμό, γύρω από τον οποίο αναπτύχθηκαν ασθενοφόρα.

Πολλοί επιβάτες στέκονταν όρθιοι μέσα στο τρένο την ώρα της σύγκρουσης, γεγονός που αύξησε τον αριθμό των τραυματιών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.