Βασιλιάς Κάρολος: Γιατί «έκοψε» τον αδερφό της Nταΐάνα από την τελετή στέψης

Ο Βασιλιάς Κάρολος «σνόμπαρε» τον Ερλ Σπένσερ, αδερφό της πριγκίπισσας Νταϊάνα, αφήνοντάς τον εκτός της λίστας των προσκεκλημένων για τη στέψη, σύμφωνα με τον Independent. Η απόφαση έχει συγκλονίσει πολλά στενά μέλη της οικογένειας του κόμη που θεωρούσαν βέβαιο ότι ο θείος του Ουίλιαμ και του Χάρι θα κληθεί να παραστεί στη λειτουργία.

Πριν από είκοσι πέντε χρόνια στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, όπου θα γίνει η στέψη, ο Τσαρλς Σπένσερ ορκίστηκε στην ιστορική του ομιλία στην κηδεία της αδερφής του να φροντίζει για πάντα τους γιους της. Υποτίθεται ότι θα παρέμενε μέρος του εσωτερικού βασιλικού κύκλου. Η πικρή ειρωνεία για την οικογένεια της Νταϊάνα είναι ότι αν παρέμενε παντρεμένη με τον Κάρολο, θα είχε στεφθεί Βασίλισσα το Σάββατο (6/5), κάτι που οι δύο γιοι της γνωρίζουν καλά.

Η αποτυχία του Καρόλου να προσκαλέσει τον πρώην κουνιάδο του θα αναζωογονήσει την ένταση μεταξύ των στρατοπέδων της Νταϊάνα και της Καμίλα, που ήταν τόσο αντίθετα μεταξύ τους κατά τη διάλυση του γάμου του και την ανανεωμένη σχέση του με την Καμίλα. Η Νταϊάνα ήταν πολύ πικραμένη για τη σχέση του τότε πρίγκιπα της Ουαλίας και η Καμίλα ένιωσε την πλήρη οργή της.

Ένας φίλος είπε: «Αυτό που είναι τραγικό είναι ότι ο κόμης Σπένσερ μπορεί κάλλιστα να απέρριπτε την πρόσκληση για προφανείς ιστορικούς λόγους, αλλά αυτός ο βάναυσος αποκλεισμός δεν άφηνε καμία επιλογή για οποιαδήποτε κομψή διπλωματία».

Ο αποκλεισμός του έρχεται μετά την απόφαση να μην προσκληθούν πολλοί από την αριστοκρατική παλιά φρουρά, ειδικά οι μισοί από τους 24 δούκες που αποτέλεσαν βασικό μέρος της στέψης της βασίλισσας Ελισάβετ το 1953. Οι διασημότητες Ant and Dec, ο τραγουδιστής Nick Cave και ο μάγος Dynamo έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα, κάνοντας μερικούς να αισθάνονται ότι η παράδοση έχει… θυσιαστεί έναντι της διασημότητας.

Υπήρχε από καιρό στενή σχέση μεταξύ των Σπένσερ και της βασιλικής οικογένειας, με αμφότερους να έχουν αρχοντικά σπίτια στο Νόρφολκ και ο κόμης Σπένσερ να είναι βαφτιστήρι της αείμνηστης Βασίλισσας.

Η απόφαση να τον αφήσουν εκτός είναι ένα σημάδι της νέας αλλαγής εξουσίας στη βασιλική οικογένεια, καθώς η αυλή του Καρόλου και της Καμίλα αφήνει το στίγμα της και θέτει μια νέα ατζέντα ως προς το ποιος θα διατηρήσει την εύνοιά τους. Ο πρώην σύζυγος της νέας βασίλισσας, ταξίαρχος Άντριου Πάρκερ Μπόουλς, είναι μεταξύ των προσκεκλημένων που θα παρευρεθούν.

Ο Independent αποκάλυψε ότι η Δούκισσα της Υόρκης, είχε επίσης αποσυρθεί από τη λίστα καλεσμένων, παρόλο που εξακολουθεί να μοιράζεται ένα σπίτι με τον πρίγκιπα Aντριου και είναι μητέρα της Βεατρίκης και της Ευγενίας, ένατη και ενδέκατη. στη σειρά για τον θρόνο

Το «κόψιμο» του κόμη είναι μια δραματική διάρρηξη της παράδοσης για την οικογένεια Σπένσερ, καθώς ο πατέρας του σημερινού κόμη και της πριγκίπισσας Νταϊάνα είχαν παίξει ρόλο στη στέψη της Ελισάβετ. Ένας στενός φίλος είπε: «Είναι πολύ βάναυσο, παρόλο που θα ήταν δύσκολο για αυτόν αν τον είχαν προσκαλέσει. Αλλά αυτό θα του επέτρεπε να επιλέξει αντί να τον σνομπάρουν».

Η Δούκισσα του Σάσεξ προσκλήθηκε να παρευρεθεί, αλλά αρνήθηκε και μένει στην Καλιφόρνια με τον πρίγκιπα Άρτσι, ο οποίος γίνεται 4 ετών την ημέρα της στέψης, και την πριγκίπισσα Λίλιμπετ. Ο κόμης Σπένσερ τήρησε τον λόγο του να υποστηρίξει τους δύο πρίγκιπες όπως υποσχέθηκε στην κηδεία της μητέρας τους το 1997 και να υπερασπίζεται πάντα την «οικογένεια εξ αίματος» της.

«Εκ μέρους της μητέρας και των αδελφών σου, υπόσχομαι ότι εμείς, η εξ αίματος οικογένειά σου, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνεχίσουμε τον ευφάνταστο τρόπο με τον οποίο καθοδηγούσατε αυτούς τους δύο εξαιρετικούς νέους που οι ψυχές τους δεν είναι απλώς βυθισμένες στο καθήκον και την παράδοση, αλλά μπορούν να τραγουδήσουν ανοιχτά όπως σχεδίαζες».

Ο κόμης ήταν δίπλα στους πρίγκιπες όταν αποκάλυψαν ένα άγαλμα προς τιμήν της μητέρας τους στο Παλάτι του Κένσινγκτον τον Ιούλιο του 2021, μια εκδήλωση που περιέγραψε ως «μια καλή μέρα».

Η λίστα προσκεκλημένων για τη στέψη παραμένει αμφιλεγόμενη με τον κορυφαίο Κινέζο διπλωμάτη Χαν Ζενγκ – που συνδέεται με την καταστολή των πολιτικών ελευθεριών στο Χονγκ Κονγκ να προστίθεται στη λίστα. Ορισμένοι βασιλικοί παρατηρητές έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι ο κατάλογος είναι πολύ περιορισμένος, με τους υπουργούς της κυβέρνησης να μην επιτρέπεται να φέρουν τις συντρόφους τους.

Η βασιλική οικογένεια πραγματοποιεί πρόβες της τελευταίας στιγμής για την τελετή του Σαββάτου, με τον βασιλιά να εμφανίζεται στο αβαείο με τα εγγόνια του Πρίγκιπα Τζορτζ, την πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον πρίγκιπα Λούις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.