Video: Η στιγμή που σταμάτησαν με Hellfire, δημόσια εκτέλεση του ISIS

Βίντεο που κατέγραψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος της βρετανικής αεροπορίας απεικονίζει τη στιγμή που ένας πύραυλος Hellfire χτυπά το σημείο όπου βρίσκονται μαχητές του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους.

Παρότι βρίσκονταν χιλιάδες μίλια μακριά, οι βρετανοί πιλότοι κατάφεραν να σταματήσουν τη δημόσια εκτέλεση δύο κρατουμένων στην πόλη Αμπου Καμάλ της Συρίας. Την εκτέλεση παρακολουθούσαν δεκάδες άμαχοι υπό την απειλή όπλων.

Το περιστατικό έγινε στις 9 Μαΐου, ωστόσο το βίντεο βλέπει τώρα για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας και αναρτήθηκε στη βρετανική Dailymail.

Στα πλάνα φαίνεται ένα κτίριο μπροστά από το οποίο είναι συγκεντρωμένο πλήθος, αποτελούμενο από αμάχους και τζιχαντιστές, ενώ στην ταράτσα του είναι ακροβολισμένοι δύο ελεύθεροι σκοπευτές.
Λίγο πριν ξεκινήσει η εκτέλεση, κάνει την εμφάνιση του ένα drone της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας, το οποίο έχοντας βάλει τον έναν εκ των ελεύθερων σκοπευτών στο στόχαστρό του, εκτοξεύει έναν πύραυλο Hellfire.

Ο πύραυλος βρίσκει τον στόχο του, χτυπά το κτίριο κι αμέσως προκαλείται πανικός, με το πλήθος να τρέχει προς κάθε κατεύθυνση, με αποτέλεσμα τα σχέδια των τζιχαντιστών για τη δημόσια εκτέλεση να ακυρώνονται.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε πως το drone δεν στόχευσε τους τζιχαντιαστές στο έδαφος γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν επικίνδυνο και για τους αμάχους που βρίσκονταν στο σημείο.

ΠΗΓΗ news247.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.