Βορειοκορεάτης αξιωματούχος επισκέπεται τις ΗΠΑ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την ιστορική συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορεάς, Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο Αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι ανώταταξος αξιωματούχος της Πιονγιανγκ είναι καθοδόν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες για μια σπάνια επίσκεψη.

«Σχηματίσαμε μια σπουδαία ομάδα για τις συνομιλίες μας με τη Βόρεια Κορέα. Αυτή τη στιγμή διεξάγονται συναντήσεις για τη Σύνοδο Κορυφής και άλλα. Ο Κιμ Γιονγκ Τσολ, ο αντιπρόεδρος της Βόρειας Κορέας, κατευθύνεται αυτή τη στιγμή προς τη Νέα Υόρκη. Καλή απάντηση στην επιστολή μου, ευχαριστώ!», έγραψε χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap ο στρατηγός Κιμ Γιονγκ Τσολ έκανε στάση στο Πεκίνο σήμερα, πριν μεταβεί στην Ουάσιγκτον. Στην κινεζική πρωτεύουσα ο αξιωματικός επρόκειτο να έχει συνομιλίες με Κινέζους αξιωματούχους για τη Σύνοδο Κορυφής, που όπως όλα δείχνουν θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 12 Ιουνίου, στη Σιγκαπούρη. Όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αμερικανική αντιπροσωπεία είναι καθ’ οδόν για τη Σιγκαπούρη για να προετοιμάσει τη σύνοδο.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ομάδα Αμερικανών διπλωματών με επικεφαλής τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στις Φιλιππίνες Σουνγκ Κιμ συναντήθηκε με Βορειοκορεάτες αξιωματούχους στο Πανμουντζόμ, στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη που χωρίζει τα δύο κορεατικά κράτη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.