Βρετανία – Εργατικοί: Βανδαλίστηκε το γραφείο της αντιπάλου του Κόρμπιν, Άντζελα Ιγκλ

Τούβλο πέταξαν άγνωστοι στο παράθυρο του γραφείου της βουλευτού του Εργατικού Κόμματος Άντζελα Ιγκλ, βανδαλίζοντάς το, μία ημέρα μετά την ανακοίνωσή της ότι εκκινεί διαδικασία εκλογής νέου ηγέτη στο κόμμα, ενάντια στον σημερινό αρχηγό Τζέρεμι Κόρμπιν.

Η επίθεση έγινε στο Μέρσισαϊντ, εκλογική περιφέρεια της κ. Ιγκλ, η οποία κατέθεσε τη Δευτέρα την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του κόμματος.

Ο ηγέτης των κεντροαριστερών Εργατικών, σε δήλωσή του, καταδίκασε την επίθεση, σημειώνοντας ότι και ο ίδιος έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή του την τελευταία εβδομάδα.

Το τελευταίο διάστημα, η ένταση στο εσωτερικό των Εργατικών έχει «χτυπήσει κόκκινο», καθώς το κίνημα βάσης Momentum, που αποτελείται από ριζοσπάστες αριστερούς και τροτσκιστές υποστηρικτές του κ. Κόρμπιν, έχει κατηγορηθεί ότι επιτίθεται με ανοίκεια μέσα στους αντιπάλους του, κατηγορώντας τους ως «δεξιούς» και «μπλερικούς» (υποστηρικτές του πάλαι ποτέ ηγέτη του κόμματος και πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας Τόνι Μπλερ).

Οι ίδιοι οι υποστηρικτές του κ. Κόρμπιν κάνουν λόγο για «εσωκομματικό πραξικόπημα», μετά την άρση της υποστήριξης στον ηγέτη του κόμματος από 172 βουλευτές, έναντι 40 που τον υποστήριξαν και τεσσάρων οι οποίοι απείχαν.

Οι αντίπαλοι του κ. Κόρμπιν, από την άλλη πλευρά, τον κατηγορούν ότι στο βάθος δεν πίστευε στην παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι το γραφείο του σαμπόταρε την εκστρατεία υπέρ του Bremain, παρά την επίσημη θέση του κόμματος. Βουλευτής των Εργατικών τον έχει κατηγορήσει μάλιστα ότι ενδεχομένως να μην ψήφισε καν Bremain στην κάλπη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.