Βρετανία: Ο επόμενος βασιλιάς δεν θα μένει στο Μπάκιγχαμ;

Αδιανόητο; Κι όμως. Πηγές δήλωσαν στους Κυριακάτικους Τάιμς ότι ο διάδοχος στον βρετανικό θρόνο επιθυμεί, όταν στεφθεί βασιλιάς να μην είναι το παλάτι του Μπάκιγχαμ η βασιλική κατοικία.

Πρόσθεσαν επίσης ότι ο πρίγκιπας Κάρολος είπε στο επιτελείο του ότι σχεδιάζει να παραμείνει μαζί με τη σύζυγό του, Καμίλα, στο Clarence House στο Λονδίνο, όπου το ζευγάρι «αισθάνεται πολύ άνετα».
Το παλάτι του Μπάκιγχαμ ορίστηκε επίσημη βασιλική κατοικία, το 1837, από την βασίλισσα Βικτωρία, και έκτοτε ο εκάστοτε Βρετανός μονάρχης το αποκαλεί σπίτι του.

Λέγεται ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, γιος του Καρόλου, συμφωνεί με τον πατέρα του ότι το παλάτι των 755 δωματίων είναι πολύ μεγάλο και ακριβό για να στεγάσει μια οικογένεια και ότι θα προτιμούσε να το δει να λειτουργεί ως γραφείο, περισσότερο προσβάσιμο στο κοινό.

«Γνωρίζω ότι ο Κάρολος δεν είναι οπαδός του “μεγάλου σπιτιού”, όπως αποκαλεί το παλάτι», δήλωσε στους Κυριακάτικους Τάιμς η πηγή. «Δεν το βλέπει ως βιώσιμο μελλοντικό σπίτι ή ως σπίτι που, στον σύγχρονο κόσμο, είναι κατάλληλο να υπηρετήσει έναν στόχο», συμπλήρωσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.