Βρετανία: Παραμένουν στην εντατική ο Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας και η κόρη του

Ο Ρώσος, πρώην διπλός κατάσκοπος, Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του, Γιούλια, εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε μονάδα εντατικής θεραπείας, έχοντας ασθενήσει από άγνωστη ουσία, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία, κάνοντας έκκληση σε τυχόν αυτόπτες μάρτυρες να καταθέσουν πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση.

Ο 66χρονος Σκριπάλ και η 33χρονη Γιούλια βρέθηκαν αναίσθητοι την Κυριακή σε παγκάκι έξω από ένα εμπορικό κέντρο της πόλης Σάλσμπερι της νότιας Αγγλίας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θέλει να μιλήσει με όποιον πιθανόν να επισκέφθηκε δύο χώρους στην πόλη, τους οποίους ο Σκριπάλ και η κόρη του εικάζεται ότι είχαν επισκεφθεί: την πιτσαρία Zizzi και την παμπ Bishop’s Mill.

«Το επίκεντρο σε αυτή τη φάση είναι να διακριβώσουμε τι ήταν αυτό που τους έφερε σε αυτή την κατάσταση», δήλωσε ο Μαρκ Ρόουλι, επικεφαλής της μονάδας αντιτρομοκρατίας της αστυνομίας του Λονδίνου, που προΐσταται των ερευνών.

Αστυνομικές κορδέλες παρέμεναν και σήμερα σε πολλές τοποθεσίες του Σάλσμπερι, ενώ τοποθετήθηκαν και νέες κοντά στο Solstice Park της γειτονικής πόλης Έιμσμπερι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.