Βρετανία: Στις 10 μονάδες το προβάδισμα των Συντηρητικών έναντι των Εργατικών

Το προβάδισμα του κεντροδεξιού Συντηρητικού Κόμματος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης του κεντροαριστερού Εργατικού Κόμματος αυξήθηκε στις 10 εκατοστιαίες μονάδες, όπως κατέδειξε δημοσκόπηση, η οποία παρουσιάζει πολύ διαφορετική εικόνα από άλλες έρευνες, οι οποίες αντιθέτως κατέγραψαν πώς η διαφορά μειώθηκε αισθητά την περασμένη εβδομάδα.
Ενώ απομένουν οκτώ ημέρες για τις βουλευτικές εκλογές στη Μ. Βρετανία, η δημοσκόπηση της Kantar έδειξε ότι το ποσοστό των Συντηρητικών αυξήθηκε κατά μία μονάδα από την περασμένη εβδομάδα, στο 43%, ενώ αυτό των Εργατικών μειώθηκε κατά μία μονάδα, στο 33%.
Το ποσοστό των κεντρώων Φιλελεύθερων Δημοκρατών αυξήθηκε κατά δύο μονάδες, στο 11%, ενώ αυτό του δεξιού – αντιευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) παρέμεινε αμετάβλητο στο 4%.
«Η σθεναρή στάση την οποία επιδεικνύουν οι Συντηρητικοί για το Brexit συνεχίζει να τους φέρνει κέρδη», σε επίπεδο ποσοστού, δήλωσε ο Λουκ Τέιλορ, επικεφαλής του τμήματος κοινωνικών και πολιτικών συμπεριφορών της Kantar Public UK.
Η νέα δημοσκόπηση μάλλον θολώνει την εικόνα για το πιθανό αποτέλεσμα των εκλογών της 8ης Ιουνίου.
Μοντέλο της YouGov το οποίο υπέδειξε ότι η κ. Μέι θα χάσει την πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων βασίστηκε στο ότι οι Συντηρητικοί συγκεντρώνουν το 41% της πρόθεσης ψήφου και οι Εργατικοί 38%, δηλαδή η διαφορά έχει μειωθεί στις 3 μονάδες, όπως διευκρίνισε η εταιρεία.
Το μοντέλο υποδεικνύει ότι οι Τόρις θα καταλάβουν από 275 ως 344 έδρες και οι Εργατικοί 227 – 289, όπως σημείωσε η YouGov.
Οι Συντηρητικοί της Μέι είχαν 330 έδρες όταν η πρωθυπουργός προκήρυξε τις εκλογές τον περασμένο μήνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.