Βρετανία: Ξανά στο νοσοκομείο ο άνδρας που είχε μολυνθεί από Ναβιτσόκ

Ξανά στο νοσοκομείο, αυτή τη φορά με προβλήματα όρασης, διακομίστηκε το Σαββατοκύριακο ο Τσάρλι Ρόουλι, ο Βρετανός που είχε νοσηλευθεί στις αρχές του καλοκαιριού στο Σάλσμπερι αφού μολύνθηκε με τη νευροπαραλυτική ουσία Ναβιτσόκ, ανακοίνωσε ο αδελφός του.

«Μου είπε μόνο ότι δεν μπορεί να δει, ότι η όρασή του έχει προβλήματα», δήλωσε ο μεγαλύτερος αδελφός του Μάθιου Ρόουλι, σύμφωνα με την «Guardian». «Δεν είμαι γιατρός, δεν μπορώ να πω αν αυτή η νέα εισαγωγή στο νοσοκομείο έχει σχέση με το Ναβιτσόκ, πρόσθεσε, αλλά είναι μια διαβολική σύμπτωση».

Ο Ρόουλι εισήχθη σε μονάδα εντατικής φροντίδας. Το νοσοκομείο του Σάλσμπερι αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για μια προσωπική περίπτωση, διευκρίνισε όμως στο Γαλλικό Πρακτορείο πως κανένας ασθενής δεν νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή για προβλήματα υγείας που συνδέονται με το Ναβιτσόκ.

Ο Τσάρλι Ρόουλι, 45 ετών, και η σύντροφός του Ντάουν Στάρτζες, 44 ετών, εισήχθησαν στο νοσοκομείο του Σάλσμπερι στις 30 Ιουνίου. Είχαν έρθει σε επαφή με φιαλίδιο, το οποίο θεώρησαν ότι ήταν μπουκάλι με άρωμα, αλλά περιείχε τη νευροπαραλυτική ουσία.

Η γυναίκα πέθανε στις 8 Ιουλίου, ενώ ο Ρόουλι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 20 Ιουλίου.

Με Ναβιτσόκ μολύνθηκε τον Μάρτιο ο Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια, σε μια προσπάθεια δηλητηρίασης την οποία η βρετανική αστυνομία χαρακτήρισε «απόπειρα δολοφονίας». Το Λονδίνο κατηγορεί τη Μόσχα ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση αυτή.

Η υπόθεση προκάλεσε διπλωματική κρίση ανάμεσα στο Κρεμλίνο, το οποίο αρνείται κάθε εμπλοκή, και στη Δύση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.