Βρετανία: Ξαναβγαίνουν τα μαχαίρια στη Συντηρητικό Κόμμα

Υποστηρικτές και αντίπαλοι του Brexit περιλαμβάνονται στην ομάδα των 30 βουλευτών των Τόρις που απεργάζονται την ανατροπή της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας Γκραντ Σαπς.

Επειτα από μία στιγμιαία ανάπαυλα, οι διαφωνίες για το μέλλον της Τερέζα Μέι επανήλθαν στο προσκήνιο μετά το φιάσκο της ομιλίας της στο συνέδριο των Τόρις στο Μάντσεστερ.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, ο Σαπς δήλωσε ότι υπάρχουν βουλευτές από ένα ευρύ φάσμα που ζητούν την παραίτηση της Μέι.

«Υπάρχουν υποστηρικτές του Brexit, υποστηρικτές του Bremain. Αυτοί δεν θα μπορούσαν αυτομάτως να συμφωνήσουν επί ενός υποψηφίου, άρα όλο αυτό δεν γίνεται για να προωθηθεί κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο», επεσήμανε.

Εκπροσωπώντας τους πιστούς της Τερέζα Μέι, ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ και ακραιφνής υποστηρικτής του Brexit απάντησε στον Σαπς εκφράζοντας την ελπίδα ότι η πρωθυπουργός θα παραμείνει στη θέση της.

«Η Τερέζα διαθέτει τα προσόντα για να είναι πρωθυπουργός, έχει υπάρξει εξαιρετική πρωθυπουργός, ελπίζω ότι θα συνεχίσει να είναι η πρωθυπουργός μας στα χρόνια που έρχονται», δήλωσε με ενθουσιασμό στο ραδιόφωνο του BBC.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.