Βρήκε τη μητέρα της 14 χρόνια μετά

Δεκατέσσερα χρόνια αγωνίας με αίσια ωστόσο κατάληξη έζησε μια μητέρα στη Φλόριντα των ΗΠΑ, η οποία ξαναβρήκε την κόρη της, η οποία ήταν μόλις 6 ετών όταν απήχθη από το σπίτι τους το 2007. H Jacqueline Hernandez, που σήμερα είναι 19 ετών, κατάφερε να αγκαλιάσει ξανά τη μαμά της, Angelica Vences-Salgado, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 14 χρόνια. Την ευχάριστη είδηση ανακοίνωσε το αστυνομικό τμήμα του Κλερμόν της Φλόριντα.

«Αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του τι μπορεί να επιτευχθεί όταν η Αστυνομία και η πολιτεία συνεργάζονται και διατηρούν ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας», δήλωσε ο επικεφαλής της Αστυνομίας του Κλερμόντ Τσαρλς Μπρόντγουεϊ. «Σε αυτή την περίπτωση, αρκετές υπηρεσίες σε διαφορετικές κομητείες και πολιτείες σε ολόκληρη τη χώρα κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν πολλαπλασιαστή δυνάμεων και να βοηθήσουν στην επανένωση του θύματος με τη μητέρα της μετά από 14 χρόνια», συμπλήρωσε.

Η Hernandez, είναι πάλι κοντά στην μητέρα της και την οικογένειά της. Φωτογραφία από την συγκινητική στιγμή δημοσίευσε η τοπική Αστυνομία του Κλερμόντ, σε δελτίο τύπου.

Στις 2 Σεπτεμβρίου, η Angelica Vences-Salgado έλαβε ένα μήνυμα στα social media από μια γυναίκα, που υποστήριζε ότι είναι κόρη της. Η Ηernandez είπε στη μητέρα της ότι βρίσκεται στο Μεξικό και της ζήτησε να συναντηθούν στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, στο Λαρέντο του Τέξας, στις 10 Σεπτεμβρίου.

Μετά από συνεργασία του αστυνομικού τμήματος της περιοχής με τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες, προκειμένου να εξεταστεί η σοβαρότητα της υπόθεσης και να εξακριβωθεί η ταυτότητα του θύματος, η συνάντηση έλαβε χώρα στην προκαθορισμένη ημερομηνία.

«Με βάση την τεκμηρίωση που παρείχε σε αυτές τις υπηρεσίες η Angelica και η αστυνομία του Κλερμόν, διαπίστωσαν ότι η γυναίκα ήταν πράγματι η Jacqueline Hernandez που είχε απαχθεί από το σπίτι της μητέρας της το 2007», αναφέρει η ανακοίνωση.

Mέχρι στιγμής, παραμένει ασαφές γιατί η Jacqueline επέλεξε να επικοινωνήσει τώρα με την μητέρα της και ποιες ήταν οι συνθήκες ζωής της όλα αυτά τα χρόνια. Η Αστυνομία σημείωσε ότι παραμένει ενεργό ένταλμα για τον 43χρονο πατέρα.

Με πληροφορίες από: CNN, People

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.