WSJ: Η Ρωσία στρατολογεί μισθοφόρους από τη Συρία για να πολεμήσουν στην Ουκρανία

A view shows a residential building destroyed by recent shelling, as Russia's invasion of Ukraine continues, in the city of Irpin in the Kyiv region, Ukraine March 2, 2022. REUTERS/Serhii Nuzhnenko
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Η Ρωσία στρατολογεί το τελευταίο διάστημα μισθοφόρους από τη Συρία για να πολεμήσουν στην Ουκρανία. Αυτό αποκαλύπτει με δημοσίευμά της η Wall Street Journal διευκρινίζοντας πως, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους, οι σύροι μισθοφόροι ειδικεύονται στην αντιμετώπιση αντάρτικου πόλης.

Η Ρωσία, που προχώρησε σε εισβολή στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου και συναντά σφοδρή αντίσταση που δεν περίμενε, άρχισε τις τελευταίες ημέρες να στρατολογεί μαχητές από τη Συρία για να τους αναπτύξει σε επιχειρήσεις με στόχο να καταληφθούν αστικές ζώνες, είπαν τέσσερις αμερικανοί αξιωματούχοι στην αμερικανική εφημερίδα.

Η Ρωσία ενεπλάκη το 2015 στον πόλεμο στη Συρία, στο πλευρό του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Αμερικανός αξιωματούχος διαβεβαίωσε τη WSJ ότι ορισμένοι σύροι μαχητές βρίσκονται ήδη στη Ρωσία και προετοιμάζονται για να συμμετάσχουν στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία. Η πηγή αυτή δεν υπεισήλθε σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ξένοι μαχητές είναι ήδη παρόντες, και στις δύο πλευρές, στα μέτωπα της Ουκρανίας.

Ο ισχυρός άνδρας της Τσετσενίας, ο Ραμζάν Καντίροφ, άλλοτε αντάρτης που μετατράπηκε σε πιστό σύμμαχο του Κρεμλίνου, έχει μοιραστεί βίντεο με τσετσένους μαχητές στην Ουκρανία και έχει αναγνωρίσει πως κάποιοι από αυτούς σκοτώθηκαν σε μάχες.

Στην άλλη πλευρά, δεκάδες χιλιάδες ξένοι εθελοντές έχουν πάει στην Ουκρανία για να ενταχθούν στις δυνάμεις της, σύμφωνα με τον ουκρανό υπουργό Εξωτερικών, τον Ντμίτρο Κουλέμπα.

Η πρωτεύουσα, το Κίεβο, όπως και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, η Χαρκίβ, παραμένουν πάντα στα χέρια της ουκρανικής κυβέρνησης, ενώ η Ρωσία κυρίευσε τη Χερσώνα, πόλη όπου βρίσκεται λιμάνι στρατηγικής σημασίας, και κλιμακώνει τους βομβαρδισμούς και τις πολιορκίες αρκετών αστικών κέντρων σε πόλη τη χώρα.

Η ρωσική εισβολή, που εισήλθε στη δωδέκατη ημέρα της, ανάγκασε πάνω από 1,5 εκατ. ανθρώπους να εγκαταλείψουν την Ουκρανία, ο ΟΗΕ χαρακτηρίζει αυτή την προσφυγική κρίση την ταχύτερα εξελισσόμενη στην Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.